Mario Topuzov a debutat cu gol decisiv la Steaua, cu Dunărea Călărași în Cupa României, în primul joc din acest sezon câștigat de echipa lui Daniel Oprița

Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 22:29 Cupa României
Mario Topuzov a debutat cu gol decisiv la Steaua, cu Dunărea Călărași în Cupa României, în primul joc din acest sezon câștigat de echipa lui Daniel Oprița

Steaua a avut nevoie de un adversar din Liga 3 pentru a obține prima victorie în acest sezon. A reușit-o la limită, cu scorul de 1-0, în deplasare la Dunărea Călărași, în Turul 3 al Cupei României.

Aflat la debut la Steaua, bulgarul Mario Topuzov a înscris în minutul 51 și a asigurat calificarea în Play-off-ul competiției, unde poate pica la tragerea la sorți cu una dintre cele opt formații din prima ligă care vor fi introduse în această fază, printre care și Dinamo.

După joc, antrenorul Daniel Oprița ar fi vrut o victorie mai lejeră, pentru a putea efectua mai repede schimbările de jucători și a-i odihni pentru următorul meci din campionat, unul programat duminică la Dej.

Mario Topuzov a decis jocul Stelei la Călărași

După două egaluri în debutul noii ediții a Ligii 2, 1-1 in extremis la Chindia Târgoviște și 1-1 la Mioveni cu Metaloglobus, Steaua a reușit primul succes în acest sezon în Cupa României, în fața unui adversar din Liga 3 întărit mult în această vară, după ce în sezonul recent încheiat a terminat campionatul în play-out.

În fața Dunării Călărași, pe un stadion ”Ion Comșa” unde atmosfera a fost asigurată de cei circa 300 de suporteri care au format galeria la acest joc, Steaua nu a avut un joc ușor, cu toate că s-a aflat în majoritatea timpului la conducerea sa.

Unicul gol l-a reușit în minutul 51, atunci când Adrian Ilie a primit în careu, în dreapta, a pătruns în viteză, a scos mingea în fața porții, Bogdan Manole a respins la Mario Topuzov, iar acesta a tras puternic cu stângul din 7 metri lateral stânga și a înscris sub transversală, aproape de vinclul colțului lung.

Bulgarul introdus la pauză în locul căpitanului Valentin Bărbulescu nu numai că a marcat golul victoriei, dar a și debutat la Steaua.

Topuzov și Avram au debutat la Steaua, Raicu a jucat și el prima dată în acest sezon. Maftei și Vîrtej, integraliști

Cu ocazia acestui joc, Daniel Oprița a format un prim 11 din jucători pe care s-a baza mai mult sau puțin în primele două jocuri din acest sezon de Liga 2.

În poartă a fost utilizat din nou Ionuț Pop, în defensivă a debutat Costel Avram, iar Adrian Ilie și Valentin Bărbulescu au început pentru prima dată ca titulari în acest sezon. Stephan Drăghici și David Matei, ca și Pop, au reintat în primul 11, în timp ce în atac Tsvetelin Chunchukov și Alexandru Boiciuc au refăcut cuplul din jocul precedent, cel cu Metaloglobus, sprijiniți din spate de spaniolul Sierra, integralist în campionat.

David Maftei și Daniel Vîrtej au fost singurii jucători pe care Oprița i-a utilizat ca integraliști în primele trei jocuri oficiale din acest sezon, fie că au fost în campionat, fie în Cupă.

În afară de Topuzov, pentru Steaua a debutat în acest sezon și Alin Raicu, introdus pe final, în același minut cu Mancuso, argentiniat folosit ca titular cu Metaloglobus.

Dunărea Călărași: Alexandru Costache- Ionuț Țenea (cpt.), Bogdan Manole, Bogdan Vișan, Marian Apostol, Saron Chirică, Rareș Coman, Răzvan Vîlea, Valentin Andrei, Iulian Ilie, Laurențiu Chiriță
Rezerve: Vlad Răfăilă – Robert Băceanu, Aleksandar Stefanov, Andrei Țenea, Mihai Lupu, Alexandru Sîrbu, Eduard Primaru, Marian Drăghici, Alin Cârstocea
Antrenor: Marius Păun

Steaua: Ionuț Pop – David Maftei, Costel Avram, Daniel Vîrtej, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu (cpt.)(Mario Topuzov 46′), Rober Sierra (Gianluca Mancuso 77′), David Matei (Alin Raicu 77′) – Stephan Drăghici, Tsvetelin Chunchukov (Alexandru Buziuc 75′), Alexandru Boiciuc (Bogdan Chipirliu 46′)
Rezerve: Horia Iancu – Dean Beța, Mihai Dobrescu, Răzvan Florea
Antrenor: Daniel Oprița

Daniel Oprița: ”Îmi doream o victorie mai lejeră”

La finalul partidei, Daniel Oprița a spus că și-ar fi dorit un succes mai lejer în fața Dunării.

”A fost un meci greu, pentru că nu am reușit să ne facem meciul ușor în prima repriză, când am avut ocaziile alea de a marca, și așa se întâmplă. Mai ales în Cupa României, cu echipe care dau totul contra noastră. Le-am spus: «Toate meciurile o să fie grele.» Până la urmă, mă bucur că am reușit să câștigăm, deși îmi doream o victorie mai lejeră, să pot să fac mai multe schimbări, să pot să odihnesc pentru meciul de duminică. Dar e o victorie și asta e cel mai important”, a spus antrenorul Stelei la microfonul Steaua TV.

Topuzov ”a făcut diferența”, exact pentru ceea ce e plătit

Oprița a vorbit și despre debutul lui Topuzov, adus de la CSKA 1948 Sofia.

”Mi-a lăsat o impresie bună. A intrat, a făcut diferența, putea să închisă jocul, pentru că am avut o ocazie foarte mare. De aia sunt plătiți, să intre și să facă diferența. Îl felicit, de fapt pe toți jucătorii, dar aș vrea mai multă concentrare la finalizare. Finalul a fost destul de tensionat. Așa se întâmplă când echipa adversă stă în joc, pentru că era doar un gol diferență. Aruncă mingea în teren și orice se poate întâmpla. Dar, până la urmă, e bine că a ieșit așa”, a comentat Daniel Oprița, care a spus și ceea ce-și dorește pentru acest sezon de Cupa României: ”Îmi propun să avem un parcurs cât mai lung. Sper să avem șansă și la tragerea la sorți, să putem să intrăm în grupă.”

Urmează meciul cu Unirea Dej, ”greu”, în opinia lui Oprița

Steaua s-a calificat în Play-off-ul Cupei României, acolo unde poate pica în urma tragerii la sorți inclusiv cu o echipă din prima ligă, poate chiar cu Dinamo. Meciurile din Play-off sunt stabilite în jurul datei de 30 august 2023, iar până atunci echipa lui Oprița va mai avea două partide în Liga 2.

Următoarea în campionat, în etapa a 3-a, va avea loc duminică, de la ora 12:00, în deplasare la Unirea Dej, și ea o echipă mult schimbată în această vară.

”Trebuie să mergem să câștigăm, nu va fi ușor. Orice meci este greu, va fi o deplasare lungă, va fi oboseală, am jucat multe meciuri în acest început de campionat, dar nu trebuie să ne plângem. Sunt doar câteva meciuri la început și nu are de ce să fie oboseală”, a spus Oprița despre jocul cu Unirea Dej, formație care, spre deosebire de Steaua, a reușit să câștige un meci în campionat în primele două etape, dar și să piardă altul.

Unirea Dej a câștigat dramatic în Turul 3 al Cupei României, trecând cu 3-2 în deplasare de Unirea Ungheni, după ce în minutul 87 avea 2-1.

Înaintea debutului etapei a 3-a, Steaua ocupă locul 11, cu 2 puncte, iar Unirea Dej se află pe poziția a 10-a, cu 3 puncte.

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 22:29 Cupa României
Pe aceeași temă