VIDEO | "Ce pedală apăs cel mai des cu piciorul!?". Interviu-fulger cu Vlad Stănescu, pilot de drift. Cel mai important sfat pentru cei care vor să-şi pună maşina "de-a latu'", câţi bani investeşte pe etapă, maşina din vis şi câte seturi de cauciucuri schimbă pe an

13 dec 2017 2103 afişări Video
VIDEO | "Ce pedală apăs cel mai des cu piciorul!?". Interviu-fulger cu Vlad Stănescu, pilot de drift. Cel mai important sfat pentru cei care vor să-şi pună maşina "de-a latu'", câţi bani investeşte pe etapă, maşina din vis şi câte seturi de cauciucuri schimbă pe an

Născut în Medgidia şi crescut în Târgu Jiu, Vlad Stănescu şi-a dezvoltat pasiunea pentru drift în Bucureşti. Absolvent de Management după ce a cochetat cu Arhitectura, Vlad, clasat pe 4 la general la ultimul campionat naţional, îşi întreţine pasiunea pentru "datul de-a latu'" de aproape un deceniu. Îşi updatează BMW-ul cu o atenţie de arheolog şi îşi investeşte fiecare bănuţ tot în dragostea sa.

A plătit 500 de euro pe un BMW pe care l-a modificat total, iar acum a ajuns la o investiţie totală de peste 50.000 de euro în maşina cu care concurează. "Se porneşte de la o caroserie de bază, asta e la alegere, în funcţie de gusturi. În  România, cele de BMW sunt cele mai accesibile. O maşină de drift se modifică total, din faţă până în spate. Maşina de drift are un sistem de virare mult mai agresiv. Asta ne permite să păstrăm driftul pe traseele de derapaj. Roţile din faţă trebuie să depăşească unghiul normal de virare", spune Vlad pentru ProSport. Pentru a prefaţa un material amplu cu tip curajos şi inventiv, ProSport vi-l prezintă pe Vlad Stănescu pe repede-înainte, în 140 de secunde.

Care e cea mai puternică maşină pe care ai condus-o?
Asta!

Cât te costă pe lună această pasiune?
E un cost estimat pe etapă, undeva la 3.000 de euro.

Maşinile sau fetele? Pe care le iubeşti mai cu patimă?
Maşinile, pentru că am o prietenă care e mereu lângă mine.

Îţi mai aduci aminte primul drift reuşit ca la carte?
Da, a fost undeva prin Suceava, în anul 2014.

Câte seturi de cauciucuri schimbi într-un an?
Tot aşa, e o medie calculată per etapă. Între 16 şi 20 de seturi. Un set înseamnă două bucăţi.Tot ce ştii acum ai învăţat pe stradă sau într-un mediu sigur?
Într-un mediu sigur, am practicat o şcoală de drift.

Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci drifturi la marea artă?
În primul rând să faci o şcoală de drift, ca să vezi dacă ai "skill-ul" necesar, şi în al doilea rând pregătirea unei maşini competitive.

Care ar fi cel mai important sfat pentru un tip care vrea să înveţe să pună maşina de-a latul?
Să meargă la o şcoală de drift.

Ce pedală apeşi cel mai des cu piciorul? Acceleraţie sau frână?
La drift acceleraţia, pe stradă frâna.

Pe ce te joci? Playstation, Xbox?
Pe Xbox m-am jucat.

Te consideri un tip dur, curajos, rebel?
Sunt curajos, pentru că cere sportul ăsta să fii un pic mai vânos, dar nu agresiv sau dur. Chiar sunt foarte calm.Ce maşină ţi-ai lua acum?
Audi RS 6.

Care ar fi următorul nivel pentru tine, în carieră?
Să ajung să concurez cu cei mai puternici drifteri din Europa.

Crezi că vei rămâne în acest mediu toată viaţa?
Da.

Îţi permiţi să pui bani de pensie?
Nu.

CITEŞTE SĂPTĂMÂNA VIITOARE, pe www.prosport.ro, un INTERVIU AMPLU CU VLAD STĂNESCU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.