VIDEO EXCLUSIV | "Am cumpărat o maşină cu 500 de euro. Până azi, am băgat 60.000 de euro în ea!". Pilotul de drift Vlad Stănescu îţi dezvăluie la ce trebuie să te aştepţi dacă te prinde "microbul"

12 feb 2018 2876 afişări Video

Născut în Medgidia şi crescut în Târgu Jiu, Vlad Stănescu şi-a dezvoltat pasiunea pentru drift în Bucureşti. Absolvent de Management după ce a cochetat cu Arhitectura, Vlad, clasat pe 4 la general la ultimul campionat naţional, îşi întreţine pasiunea pentru "datul de-a latu'" de aproape un deceniu. Îşi updatează BMW-ul cu o atenţie de arheolog şi îşi investeşte fiecare bănuţ tot în dragostea sa.

A plătit 500 de euro pe un BMW pe care l-a modificat total, iar acum a ajuns la o investiţie totală de peste 50.000 de euro în maşina cu care concurează. "Se porneşte de la o caroserie de bază, asta e la alegere, în funcţie de gusturi. În  România, cele de BMW sunt cele mai accesibile. O maşină de drift se modifică total, din faţă până în spate. Maşina de drift are un sistem de virare mult mai agresiv. Asta ne permite să păstrăm driftul pe traseele de derapaj. Roţile din faţă trebuie să depăşească unghiul normal de virare", spune Vlad pentru ProSport.

... cum e construită o maşină de drift
Maşinile sunt structurate, gândite şi construite special pentru circuite. Automat, mersul pe stradă e un impediment.

...cum poţi să devii pilot de drift
Da, se practică de la 12 ani, avem un exemplu în Europa, până la 45, 50 de ani. Strict drift am început de acum patru ani, dar tatăl meu m-a învăţat să merg cu maşina de pe la 10 ani.

...cum investeşti
Cu salariul meu, cu salariul tatălui meu. Am cumpărat o maşină, am dat vreo 500 de euro pe ea şi până astăzi am depăşit 50-60.000 de euro. Prietena mea, Raluca, o să se apuce şi ea de drift şi, probabil, maşina asta îi va rămâne ei, dacă reuşesşc să-mi termin proiectul actual....cum o upgradezi
Se porneşte de la o caroserie de bază, asta e la alegere, îm funcţie de gusturi. În  România, cele de BMW sunt cele mai accesibile. O maşină de drift se modifică total, din faţă până în spate. Maşina de drift are un sistem de virare mult mai agresiv. Asta ne permite să păstrăm driftul pe traseele de derapaj. Roţile din faţă trebuie să depăşească unghiul normal de virare.

...ce maşină ar conduce pe stradă
Audi RS 6.

...cum trebuie să fie arhitectura
Ca orice construcţie, trebuie să fie rezistentă. Rezistenţa, după cum vedeţi, se află în toate aceste ţevi de metal. Este structura de rezistenţă a maşinii. Se face pentru a elimina orice posibilitate de a fi accidentat în cazul unui impact. Am avut impacte pe traseu, unele chiar foarte grave. Avem căşti omologate FIA, iar ataşat de cască mai avem o protecţie pentru gât, datorită căreia nu ne mişcăm din scaun.

...cât costă salopeta pilotului
Undeva pe la 700 de euro.

..."intestinele" colosului
Instalaţia electrică este adunată într-un singur panou central, unde avem contact general, care se anulează din interior, dar şi din exterior în caz de impact. Urmează celelalte funcţii: pompa de benzină, alimentare, contact şi aşa mai departe. Avem partea de transmisie aici, unde este schimbătorul de viteze. Frâna de mână este pe un sistem hidraulic, nu este pe sistemul clasic al maşinii, tocmai pentru a putea fi acţionată cât mai rapid. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.