EXCLUSIV | Cu ce am rămas după parcursul excelent al României U21 la Euro 2019? "Acum nimeni nu o să ne mai ia la mişto!" + De ce s-a pierdut semifinala cu Germania U21: "Maşina nemţească nu iartă"

28 iun 2019 4148 afişări U21

România U21 a fost învinsă, joi, la Bologna, 2-4, de Germania U21 la EURO 2019, în semifinale. Marius Niculae, fost internaţional şi atacant de calibru, a analizat parcursul tricolorilor lui Mirel Rădoi la turneul final. 

"Nimeni nu se aştepta la un asemenea parcurs. Înainte de EURO se spunea că un avem şanse, că ne bate Croaţia, Anglia, toţi, dar uite că Rădoi şi băieţii au făcut un turneu de senzaţie. În prima repriză am avut posesie 65 la sută, părea că suntem Spania, că doar ei domină aşa adversarul. Nemţilor le era frică să facă presing sus. Acum nimeni nu ne mai ia la mişto, prin conferinţe şi alte părţi, să spună că-şi odihnesc titularii...

Chiar dacă intri cu aer de superioritate, în teren simţi adversarul. Ei, adversarii, au văzut că românii fac presing sus şi i-au surprins pe toţi. Avem jucători de calitate, ne-am comportat ca o echipă mare, şi cu Croaţia, şi cu Anglia, o echipă unde un jucător a fost dat la United cu 50 de milioane de euro...cred că toată naţionala noastră nu face atât"
, a spus Marius Niculae la ProSport LIVE.

"Săgeată", fost component al naţionalei, inclusiv al celei de tineret U21, a explicat de ce s-a pierdut semifinala cu Germania U21: "Au căzut fizic, nu psihic. S-au retras fundaşii noştri centrali şi le-am dat posibilitatea lor, unora care pasau incredibil, cu siguranţă mare, să urce. Contează fiecare detaliu la un astfel de meci, inclusiv ora, noi trebuia să jucăm seara, era odihnă în plus...o să se spună că şi nemţii au jucat în aceleaşi condiţii, dar ei nu au avut meciurile noastre, au avut mai uşor, noi am întâlnit Croaţia, Anglia şi Franţa, unde românii au dat totul!

Am căzut fizic în repriza a doua, iar maşina nemţească care joacă la fel până în ultimul minut, nu ne-a iertat. Dar, toată ţara e mândră de aşa o naţională, o calificare la Jocurile Olimpice după zeci de ani şi o semifinală de EURO".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.