VIDEO | Gata închisoarea! Gheorghe Ştefan, fostul preşedinte al Ceahlăului, va fi eliberat condiţionat

20 sep 2017 6410 afişări Special

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, va fi eliberat condiţionat.

Tribunalul Prahova a respins, miercuri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Ploieşti, care admisese deja cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan.

Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.

Judecătoria Ploieşti admisese cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan, deoarece pe parcursul executării pedepsei nu a fost sancţionat disciplinar şi a participat la diferite activităţi, dar decizia a fost atacată de către procurorii DNA.

În motivarea Judecătoriei Ploieşti se arăta că fostul primar din Piatra Neamţ poate fi eliberat întrucât ”a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate”. De asemenea, judecătorii admiseseră cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan deoarece pe parcursul executării pedepsei nu a fost sancţionat disciplinar şi a participat la diferite activităţi.

Gheorghe Ştefan a fost încarcerat pe 3 octombrie, anul trecut, pedeapsa totală fiind de 1.278 de zile.

Pentru liberarea condiţionată, fostul primar trebuie să fi executat 426 de zile.

În motivare se arată că Gheorghe Ştefan a executat 297 de zile, la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile primite pentru munca prestată, în total fiind 545 de zile executate şi câştigate.

Fostul primar din Piatra Neamţ a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploieşti a redus pedeapsa la trei ani şi jumătate de detenţie. Totodată, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul privind finanţarea PDL. În iulie, Tribunalul Prahova a admis cererea lui ”Pinalti” de contopire a celor două pedepse

Mediafax.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.