Ziua în care s-a votat şi "de frică" la FRF. EXCLUSIV | Concluzia tristă trasă de Balaj după Adunarea Generală: "Dacă votul ar fi fost secret, situaţia ar fi fost mult diferită"

30 mai 2017 6305 afişări ProSport Live

Fostul arbitru internaţional Cristian Balaj, care a votat împotriva propunerilor făcute de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la Adunarea Generală, a declarat că dacă votul ar fi fost secret, situaţia ar fi fost diferită.

"Au venit foarte mulţi membri afiliaţi care mi-au spus: «Domnul Balaj, vă felicit pentru poziţia dumneavoastră!». Mulţi dintre ei îmi spuneau că dacă ar fi făcut la fel, nu i-ar mai fi delegat ca observatori. Alţii mi-au spus că au anumite probleme şi Federaţia nu i-ar mai fi sprijinit, dacă ar fi votat împotrivă. Sunt convins că dacă votul ar fi fost secret, situaţia ar fi fost mult diferită", a declarat Cristian Balaj la ProSport LIVE.

Balaj, care ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, consideră că unele decizii luate de către Răzvan Burleanu au scop electoral. Fostul arbitru face referire, printre altele, la principiul solidarităţii, care înseamnă că echipele din ligile a doua şi a treia vor primi un procent din banii din drepturile TV ale Ligii 1.

"Atunci când iei bani mulţi de la puţini şi dai puţin la foarte mulţi, care te votează sau nu, automat poate să fie interpretat că ai făcut un scop electoral, mai ales dacă se întâmplă la Adunarea Generală, înainte de alegeri. Atunci când dai meciuri de observare la Liga a 2-a preşedinţilor de AJF, cu doar câteva luni înainte de alegeri, la fel, poate fi interpretat. Atunci când trimiţi doar unii preşedinţi de AJF la cursuri UEFA, persoane care, unele dintre ele, greu comunică în limba engleză, nu spun chiar deloc, normal, îţi pui anumite semne de întrebare. Mi s-ar părea corect ca preşedinţii de AJF să nu fie trataţi în funcţie de afinitate. Un lider ştie să poarte dialog şi să discute cu orice persoană care ar putea să sprijine fotbalul", a adăugat Balaj.

Balaj a precizat că a vorbit o singură dată cu Răzvan Burleanu: "Eu nu am povestit cu domnul Burleanu decât o singură dată, la întâlnirea de la Braşov cu preşedinţii AJF, când am semnat un aspect legat de construcţia unei baze sportive. Am şi dovezi în acest sens că anumiţi preşedinţi de AJF au un statut aparte în Federaţia Română de Fotbal".

Cât despre articolul referitor la candidatura la preşedinţia FRF, care îi obligă pe candidaţi să fi activat în fotbalul intern în doi din ultimii cinci ani, Balaj a afirmat: "Pe mine nu m-a afectat acea decizie cu doi ani în ultimii cinci. Eu am făcut-o din fair-play. Dacă ar fi să candidez, pe mine nu m-ar afecta. Dimpotrivă, mi-ar elimina alţi candidaţi. Marica, Lupescu sau chiar Ţiriac şi Bill Gates".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.