VIDEO | "Totul despre colegii mei" cu Rotariu. Cine merita să joace mai mult la CM 1990, cât de greu era să-l deposedezi pe Hagi şi cel mai "tupeist" jucător din Generaţia de Aur: "Putea să fie Maradona, Messi..."

3 ian 2017 33097 afişări ProSport Live

Prezent în studioul emisiunii ProSport Live, Iosif Rotariu (54 de ani) a luat parte la rubrica tradiţională Totul despre colegii mei. Fostul mare internaţional a vorbit despre componenţii naţionalei României care a participat la Cupa Mondială din 1990 şi şi-a caracterizat fiecare coleg în câteva cuvinte.

Silviu Lung - ce aş putea spune despre Silvică? Era colegul meu de cameră, eram prieteni foarte buni. În mare măsură cu victoria cu URSS (n. red. - primul meci de la Cupa Mondială din 1990 / 2-0) i se datorează lui. Îmi amintesc că la finala cu Milan, din 1990, stăteam amândoi în cameră cu infiltraţii, cu dureri. 

Dănuţ Lupu - cu el aveam o relaţie specială la Campionatul Mondial din Italia. Era el puţin mai capricios datorită faptului că era foarte talentat. Proteja foarte bine mingea, nu şi-a arătat potenţialul maxim pentru că nu s-a pregătit din punct de vedere fizic la un nivel foarte ridicat. Când am fost la Timişoara, în 1994, am jucat Poli - Dinamo. În minutul 15, era mingea la mine, m-a lovit din spate, m-am întors şi l-am întrebat ::bă, ce faci?::. Roşu şi mie, şi lui!

Rodion Cămătaru - cred că dintre toţi jucătorii care au fost atunci la Campionatul Mondial trebuie să fie cel mai supărat că nu a jucat, pentru că a jucat bine în preliminarii, a înscris goluri, cred că ar fi meritat să joace.

Ioan Andone - e prietenul meu cel mai bun dintre jucătorii de la Dinamo. Jucam cu el tenis de câmp, tenis cu piciorul, şi acum când mă sună şi sunt meciuri caritabile merg la Botoşani. Nu mai e la nivelul meu la tenis de câmp.

Gică Popescu - aveam o relaţie normală, a fost şi o perioadă în care am jucat amândoi mijlocaşi centrali la Steaua. Am jucat alături de el, l-am văzut implicat total, dar ţinea foarte mult la Craiova. Nu spunea, dar se simţea că ar vrea să plece înapoi la Craiova.

Ioan Ovidiu Sabău - era jucătorul cu care eu mă luptam la partea fizică, la care aleargă mai mult. Era foarte bine pregătit, dedicat 100% fotbalului. Un jucător şi un om extraordinar.

MiChael Klein - era un jucător cu un suflet mare, se pregătea şi dădea totul pe teren. Calitatea fizică era punctul lui forte.

Mircea Rednic - a jucat la Mondial, dar nu a jucat în preliminarii. Eram într-o relaţie destul de bună cu el, era un jucător valoros, cu experienţă.

Marius Lăcătuş - mi-ar trebui două zile să-l caracterizez. Un jucător cu un tupeu cum n-am văzut şi n-am să văd la niciun jucător. Intra pe teren, putea să fie Maradona, Messi, oricine, intra cu gândul că e mai bun decât toţi. 

Gică Hagi - nu-l lăsam să preia mingea când era cu spatele la joc. Când intra în posesia mingii şi venea cu faţa la tine, era imposibil de ţinut.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.