VIDEO EXCLUSIV | Florentin Petre, la ruleta întrebărilor ProSport LIVE. De ce i se spunea “caisă”, cum pasiunea pentru viteză l-a făcut pe Ţălnar să renunţe la primul semafor, marele regret şi controversa cu Benfica de pe Cotroceni

26 ian 2017 2697 afişări ProSport Live
  • Florentin Petre, fotbalistul emblematic al lui Dinamo, a vorbit, la ProSport Live, despre porecla sa din copilărie şi de faptul că nimeni, în Popeşti Leordeni, nu-i ştia numele, despre pasiunea sa pentru maşinile puternice şi de cum cei din jurul său au început să nu se mai urce cu el la volan, despre actorii săi preferaţi, dar şi despre un meci meci al lui Dinamo împotriva portughezilor de la Benfica. 

De ce ţi se spunea “caisă”?
"Asta e porecla mea în Popeşti – Leordeni. Aveam în curte doi caişi foarte mari. Îmi plăceau foarte mult fructele şi normal că dacă îmi plăceau foarte mult fructele din curte. Iar la un moment dat m-a văzut un unchi de al meu şi m-a întrebat: “Ce faci, măi, caisă?” Şi aşa mi-a rămas porecla. Până la 18 ani. Dacă te duceai în Popeşti – Leordeni, şi întrebai de Petre Florentin nu ştia nimeni. Întrebai de “caisă” ştia toată lumea".

Îţi plac foarte mult caisele, dar îţi plac foarte mult şi maşinile. Foarte mulţi colegi de-ai tăi s-au urcat în maşină, în dreapta, la un drive-test, şi au coborât instantaneu. Li s-a făcut rău. De ce?
"Asta  a fost nebunia şi pasiunea mea de mic. Mereu mi-am dorit să am maşini puternice, maşini rapide, şi ştii foarte bine că noi, fotbaliştii, un avem voie să facem alte sporturi, prin contract, sporturi de astea de risc maxim. Am văzut că uşor-uşor mă îndrept spre finalul carierei, am fost la Academia Titi Aur, am făcut şcoala de pilotaj, mi-am cumpărat o maşină de curse. E adevărat că am ajuns la un nivel destul de ridicat. Sunt şi campionul Bulgariei la viteză pe circuit. Am ajuns şi în România şi chiar am câştigat şi o etapa. Am vrut să încerc tot ceea ce înseamnă sportul ăsta frumos. Îmi pare rău că un are o imagine şi un impact mai mare în România, pentru că adrenalina şi modul cum te simţi în sportul ăsta nu există.

Am luat şi colegi, l-am luat şi pe domnul Cornel Ţălnar. Aveam un Fiat şi domnul Ţîlnar credea că maşinuţa aia e să te plimbi de colo-colo şi am dat puţin pe modul “Sport”, s-a cambrat puţin maşina, volanul. Trebuia să mergem la un meci amical la Ştefăneşti. Hai să mergem cu maşina. Acum trei ani când eran la Dinamo antrenor secund. L-am luat pe domnul Ţălnar, dar un ştiam că el e mai fricos în maşină. Şi am început să merg în stilul meu, mai repede că ne grăbeam şi la primul semafor a zis: “Opreşte maşină că eu mă dau jos”. Am crezut că glumeşte. Mă trăgea de mânecă. I-am zis că merg uşor, am apăsat pe butoane şi l-am liniştit. Şi-a revenit a doua zi, dar m-a certat.

Cu soţia mea la fel. Mă duceam spre Sofia şi mergeam lejer. Nu m-am agitat prea mult. Am ajuns unde aveam treabă şi mi-a zis: “Ai mers ca un moş”. De la Bucureşti la Plevna, unde stă ea. Şi urma să mergem de la Plevna, la Sofia. Am făcut 170 de kilometri, în 48 de minute. Aveam o maşină foarte bună şi aveam şi un traseu foarte bun. Am ajuns acolo mai rău ca la curse. Bine, că ei îi tremurau picioarele, avea pulsul ridicat şi o întreb: „Acum cum a fost?” Şi-mi zice: “Eu nu mă mai urc cu tine în maşină. Dacă mai mergi aşa, eu nu mai merg cu tine”.

La Campionatul Naţional de Raliuri, din România, am luat locul 3, cu o maşină foarte bună, care m-a şi ajutat. La sportul ăsta trebuie să ai puţină nebunie, trebuie să ai pasiune, trebuie să ai talent, dar e foarte frumos".

Jim Carrey, Robert De Niro sau Al Pacino?
Pe locul 3 Jim Carrey. Pe locul 2 De Niro şi pe primul loc Al Pacino.

Dinamo – Benfica (n.r. - 0-2 în returul rundei inaugurale din Cupa UEFA, Stadion Cotroceni). Ce-ţi spune? E adevărat că anumiţi colegi de-ai tăi au lăsat-o mai moale? Te-ai supărat la pauză şi ai vrut să-ţi scoţi tricoul alături de Marius Niculae?
M-am supărat mai mult pe atitudinea noastră, a tuturor. Voiam să câştig, voiam să ajung în Champions League. Ăsta a fost marele meu regret că nu am ajuns să joc în Champions League şi chiar meritam să ajungem mai departe, cu toate că s-au întâmplat lucrurile aşa, dar din dorinţa de a câştiga am făcut lucrurile care nu au fost la locul lor. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.