VIDEO | Dezvăluiri incredibile despre culisele realegerii lui Burleanu la şefia FRF. "Fără discuţie, au fost influenţate politic. Liviu Dragnea, dacă voia să fie ales Lupescu, vă spun eu că ieşea fără niciun fel de probleme! Dar Lupescu era mai greu de controlat!"

23 apr 2019 5223 afişări ProSport Live

“Cu siguranţă, da! Fără niciun fel de discuţie!“ Acesta a fost răspunsul dat de Tudor Iacov, preşedintele clubului Progresul Bucureşti, când a fost întrebat marţi, în emisiunea ProSport Live, dacă alegerile de anul trecut, pentru preşedinţia FRF, au fost influenţate politic.

Iacov, care este membru al Adunării Generale a FRF şi a votat anul trecut, după propriile sale spuse, cu Marcel Puşcaş, a declarat în emisiune că Răzvanu Burleanu a fost propulsat politic, în 2014, la cârma federaţiei şi că tot politicul i-a dat o mână de ajutor să se menţină în funcţie. Preşedintele de la Progresul a explicat că Burleanu a favorizat, la 3 luni după venirea sa ca preşedinte la FRF, înfiinţarea cluburilor finanţate de stat, care acum au ajuns să predomine în Adunarea Generală. „90 la sută din cluburile care votează la FRF sunt dependente de banii statului şi conduse politic. Acum, politicienii controlează fotbalul“, a explicat Iacov, care spune că astfel s-au încălcat grosolan legile FIFA şi UEFA.


Tudor Iacov a încercat să depună un memoriu la începutul Adunării Generale de săptămâna trecută, dar Răzvan Burleanu nu l-a lăsat. Susţinătorii preşedintelui FRF au început să-l huiduie pe contestatarul şefului lor. La sfârşit, au primit geamantane şi echipament din partea FRF FOTO: Mediafax

Tudor Iacov a povestit că anul trecut s-a recurs la o operaţiune de manipulare a opiniei publice, lăsându-se deliberat impresia că PSD l-ar susţine pe Lupescu, deşi în realitate, la vot, a fost exact pe dos tocmai pentru a se crea impresia că Burleanu ar fi independent. Invitatul de la ProSport Live a explicat că Lupescu ar fi fost un personaj incomod pentru că nu depindea nici ca imagine, nici financiar de cineva de dinafara fotbalului şi ar fi fost mai greu de subordonat politic. „S-a avansat doar o idee (n.r. – că Lupescu e susţinut de Liviu Dragnea). Dar în sală s-a petrecut cu totul altceva. S-a spus că dacă l-ar fi susţinut Liviu Dragnea... Păi, Liviu Dragnea, dacă voia să influenţeze, să fie ales Lupescu, vă spun eu că ieşea Lupescu fără niciun fel de probleme! Da, dar Lupescu are o anumită independenţă, are o altă ţinută, vine din altă zonă, a lucrat la UEFA, era mult mai greu de controlat!“, a declarat Iacov. Acesta a completat: „Din punctul meu de vedere, Burleanu e controlat”.

Preşedintele “bancarilor” spune că, în ciuda rezultatelor sportive catastrofale şi a bilanţului financiar foarte îngrijorător, Burleanu a reuşit să-şi fidelizeze votanţii FRF, care nu au în niciun caz acelaşi interes şi aceeaşi viziune ca suporterii echipelor reprezentate la Adunarea Generală. “Dacă ar fi aceiaşi votanţi şi aceeaşi situaţie, cu siguranţă că ar câştiga numai Răzvan Burleanu de acum în 100 de ani! Dacă trăieşte 100 de ani, 100 de ani câştigă!”, a garantat Iacov, care a completat: “Pe de altă parte, 85% dintre microbişti, dacă ar fi întrebaţi, ar fi împotriva actualei conduceri”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.