"Unde a fost Steaua aşa dezechilibrată? Să ne uităm la primul 11! Nu suntem bucuroşi că am pierdut, dar am căzut de pe un cal frumos". VIDEO Concluziile lui Popovici după 1-2 cu Steaua

28 oct 2016 2617 afişări ProSport Live

Cristian Popovici, antrenorul echipei Foresta Suceava, a declarat vineri la ProSport Live faptul că jucătorii săi au vrut să creeze un spectacol pentru suporteri în meciul pierdut cu FC Steaua Bucureşti, scor 1-2, în şaisprezecimile Cupei României.

La Suceava, Ovidiu Popescu a deschis scorul în minutul 9 pentru Steaua, Marius Matei a egalat pentru gazde în minutul 18, iar Adnan Aganovic a înscris golul victoriei pentru oaspeţi în minutul 47.

"Steaua este cea mai bună echipă din ţară. Jucătorii au vrut să dea totul pe teren, am vrut să facem un spectacol fotbalistic. În sensul că nu am dorit să ne închidem în defensivă, ci să marcăm, să pasăm, să jucăm fotbal. Nu am reuşit să obţinem un rezultat bun, Steaua are nişte jucători mult peste nivelul mediei din Liga 2. Să ne uităm la primul 11 al Stelei: Niţă, Mitrea, Toşca, Muniru, Achim, Aganovici, Enache. Spuneţi-mi trei sau patru jucători care nu pot fi titulari oricând în Liga 1. Muniru nu este un jucător spectaculos, dar munceşte foarte mult, recuperează foarte multe mingi, pasează bine. Pe parcurs a mai intrat şi Pintilii, un om de naţională, deci unde a fost Steaua aşa dezechilibrată?

S-a speculat că Steaua a venit cu echipa a doua, dar nu e deloc aşa. Cred că jucătorii pe care i-am enumerat valorează vreo 10 milioane de euro. Noi nu avem pretenţia să ne comparăm cu Steaua, dar a fost emulaţia asta mare, stadionul a fost arhiplin. Nu ne-am făcut de ruşine, chiar dacă am primit golurile cu mare uşurinţă, pe nişte greşeli. În ultimele momente, cred că puteam egala şi duce meciul în prelungiri. Nu suntem bucuroşi că am luat bătaie, dar am căzut de pe un cal frumos în Cupa României", a declarat Cristi Popovici la ProSport Live.

Tehnicianul sucevenilor a spus că s-a pus prea mult accent pe factorul financiar în acest meci de Cupă împotriva vicecampioanei României. Pe de altă parte, Popovici a observat un interes al autorităţilor locale pentru crearea unor condiţii de Liga 1 la Suceava.

"Reţeta financiară nu a fost foarte bună, pentru că a trebuit să închiriem nocturna şi a costat mult. Dacă aveam nocturnă, era altceva. Cred că am ieşit foarte puţin pe plus, a fost un fel de tanda pe manda. Nu am pus mare accent pe acest aspect, doar am vrut să jucăm la Suceava, în faţa propriilor suporteri. Dacă nu, s-ar fi jucat în altă parte din Moldova unde este nocturnă: Botoşani, Iaşi, Bacău. Eu nu cred că e o marotă faptul că publicul este al 12-lea jucător. Eu cred că sucevenii ne-au ajutat foarte mult aseară.

Există premise pentru o îmbunătăţire a infrastructurii la Suceava. Lumea a început să spere, autorităţile locale vor să ne susţină. Primarul chiar a vorbit despre intenţia de a pune o instalaţie de nocturnă. Se doreşte Liga 1, la Suceava ar veni multă lume la meci, nu doar 800 de suporteri cum se întâmplă pe unele stadioane din prima ligă. La noi şi acum vin constant 4000 de suporteri", a declarat Popovici la ProSport Live.

Foresta Suceava se află pe locul doi în clasamentul Ligii 2, dar Cristian Popovici este precaut în privinţa ideii de avansare în primul eşalon. "Suntem pe loc promovabil, dar este dificil. În iarnă, adică peste opt etape vom vedea cum stăm. Dacă vom fi tot pe loc de promovare, vom face nişte schimbări în lot pentru a ne permite să atingem această performanţă", a conchis Popovici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.