Un agent din fotbalul românesc dă de pământ cu impresarii care 'vopsesc' jucători: "Aud că îl vor cluburi de top pe Man. E de râs, nu există aşa ceva"

14 mar 2019 11872 afişări ProSport Live

Chiar dacă fotbalul românesc e la pământ, există impresari care visează să vândă jucători pe sume astronomice. În cazul lui Dennis Man, s-a vorbit de foarte multe ori despre oferte de peste zece milioane de euro, venite din campionate puternice, pe care FCSB le-ar fi refuzat. Prezent în studioul ProSport Live, agentul Florin Manea a încercat să facă lumină în acest caz.

Manea e de părere că dacă un club mare ar dori să transfere un fotbalist din Liga 1 Betano, ar face o ofertă concretă: "Noi nu avem un jucător care evoluează la nivel de top în lume. În afară de Ionuţ Radu şi Ştefan Radu, care joacă de 1000 de ani la Lazio, nu avem un alt jucător. Şi Tătăruşanu la Nantes, dar nu e top. Când juca Viorel Moldovan la Nantes, ni se părea că e nimic. Aveam jucători la Chelsea, la Tottenham, la Barcelona. Acum nu mai avem deloc şi noi vrem 50 de milioane, 60 de milioane...

Citesc declaraţii la impresarii noştri, colegii mei: <<Îl vor cluburi super, super, super top... pe Man>>. Dacă un club super, super, super top îl vrea pe Man, dă banii pe el şi îl transferă. Dacă îl analizezi, nu-l vrei. Mă pufneşte râsul când citesc. E de râs. Nu există aşa ceva! Nu l-am auzit pe Gigi să spună că Manchester United dă 30 de milioane pe un jucător. Zicea că are ofertă de 16. El poate să spună că nu-l dă fără 200 de milioane, asta nu e o problemă. Dar nu cred că ofertele astea sunt reale.

Multe se fac pentru părinţii acestor jucători, ca ei să zică: <<Ia uite ce tare e impresarul meu. Lucrează cu cele mai tari cluburi din lume>>. Dacă cele mai tari cluburi din lume te vor, ar plăti banii pe tine. Oricât ar fi: 50 de milioane, 70 de milioane... Ştiţi câţi urmăresc? 700 de jucători!

Dennis Man a devenit cel mai valoros jucător din Liga 1 Betano, fiind cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 3.5 milioane de euro.

Top 10 cei mai valoroşi jucători români, conform Transfermarkt:

  1. Andrei Radu (Portar, Genoa,21 de ani) - 12 milioane de euro
  2. Răzvan Marin (Mijlocaş, Standard Liege, 22 de ani) - 9 milioane de euro
  3. Ştefan Radu (Fundaş, Lazio, 32 de ani) - 6 milioane de euro
  4. Florin Andone (Atacant, Brighton, 25 de ani) - 6 milioane de euro
  5. Vlad Chiricheş (Fundaş, Napoli, 29 de ani) - 4.5 milioane de euro
  6. Nicolae Stanciu (Mijlocaş, Al-Ahli, 25 de ani) - 4.25 milioane de euro
  7. Claudiu Keşeru (Atacant, Ludogoreţ, 32 de ani) - 3.5 milioane de euro
  8. Constantin Budescu (Mijlocaş, Al-Shabab, 30 de ani) - 3.5 milioane de euro
  9. Alexandru Mitriţă (Mijlocaş, New York City FC, 24 de ani) - 3.5 milioane de euro
  10. Dennis Man (Mijlocaş, FCSB, 20 de ani) - 3.5 milioane de euro

Conform Transfermarkt, Dennis Man este al 140-lea cel mai valoros jucător din lume, pe postul său. De asemenea, la nivel global există alţi 2.047 de jucători cotaţi mai bine decât puştiul crescut de UTA şi Atletico Arad.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.