Turcu: "Dacă eu sau Borcea băgam clubul în insolvenţă erau vopsite toate gardurile!" Ajunge Dinamo în situaţia Rapidului? "Doamne fereşte! Nu se pune problema!"

24 nov 2016 6824 afişări ProSport Live

Situaţie explozivă la Dinamo, după ce clubul patronat de Ionuţ Negoiţă a fost notificat în cursul zilei marţi, 22 noiembrie, că trebuie să renunţe la folosirea actualei sigle a clubului, a site-ului oficial www.fcdinamo.ro, dar şi a instalaţiei de nocturnă din baza sportivă de la Săftica. Conform documentelor fostul preşedinte al CA Dinamo, Nicolae Badea, îl înştiinţează pe actualul patron că trebuie să renunţe la folosirea mărcii Dinamo în termen de maxim cinci zile. Practic, Dinamo ar mai putea folosi actuala emblemă doar la meciul cu FC Voluntari, din deplasare, programat pe 26 noiembrie, de la 20:30.

Vasile Turcu, fost acţionar la Dinamo, îi sfătuieşte pe Negoiţă şi Badea să se aşeze la masa tratativelor şi să rezolve acestă problemă în favoarea clubului. Întrebat dacă Dinamo ar putea ajunge într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat în situaţia celor de la Rapid, Turcu a fost extrem de categoric: "Doamne fereşte! Nu se pune problema!".

Vasile Turcu a evitat să ofere un răspuns la fel de ferm atunci când a venit vorba despre o eventuală întoarcere a sa, alături de Nicolae Badea, însă i-a dat un sfat lui Negoiţă: buget anual de minimum 12 milioane de euro.

"Dinamo nu mai e ce-a fost. Cel mai vinovat este domnul Negoiţă. Clubul a ajuns în această situaţie şi mă doare. Nu ştiu dacă voi fi mai finanţator, vom vedea. Nu pot să spun că mă întorc sau nu mă întorc, echipa are un patron, sunt un simplu suporter acum. Eu nu vin să fiu de formă acolo, ori vin să fiu campion, ori nu vin. Din păcate, noi românii, nu ştim să respectăm trecutul. Domnul Badea şi domnul Negoiţă ar trebui să se aşeze la masă ca doi bărbaţi şi să discute problemele. Ambii ar trebui să lase orgoliile pentru binele lui Dinamo. Nu o să ajungă niciodată Dinamo în situaţia Rapidului.

Ce mari investiţii s-au făcut în ultimii ani la Dinamo? Dacă eu sau Borcea sau Badea băgam clubul în insolvenţă erau vopsite toate gardurile, erau înjurături peste tot. Nu zic că domnul Negoiţă nu s-a implicat, dar e foarte greu pentru un singur om să ţină un club. Prima lucru e să ai un buget de transferuri, cred că trebuie aduşi vreo 20 de jucători pentru că mai mult de 4-5 jucători nu merită să fie la Dinamo acum. 6 milioane de euro - transfer de jucători, plus salarii, plus alte cheltuieli. Îţi trebuie vreo 12 milioane de euro în primul an, apoi revii pe la 6-7 milioane. Dar cu bugetul ăsta poţi să iei campionatul în România, dar nu se face nimic în Europa. La cum îl simt eu pe domnul Negoiţă, el nu e un om de echipă. Înainte eram un grup de prieteni.  

Eu, lui Rotariu îi dădeam drumul de acum 2 ani. Acum se plafonează. Îi dădeam drumul, se ducea în Europa, aduceam alt jucător tânăr"
, a declarat Vasile Turcu la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.