"Totul despre colegii mei" cu Adrian Iencsi: porecla neştiută a lui Adi Mutu. Cum îi spuneau colegii de la naţională şi cine putea ajunge "un bun cântăreţ de muzică populară"

25 ian 2016 20471 afişări ProSport Live

Adrian Iencsi (40 de ani), fost căpitan şi jucător emblematic al Rapidului, a fost invitatul lui Andru Nenciu în emisiunea ProSport LIVE de luni, 25 ianurie. Actual absolvent al cursurilor Licenţei PRO , Iencsi a tratat toate subiectele fierbinţi din fotbalul românesc şi a evaluat şansele pe care Rapid le are la promovare. Pe lângă acestea, fostul antrenor de la Corvinul Hunedoara a devenit protagonistul rubricii "Totul despre colegii mei".

Acesta şi-a spus părerea despre câţiva dintre colegii săi, dar nu din echipa Rapidului, ci din echipa naţională, cea pentru care a strâns 30 de prezenţe şi un gol. Rând pe rând, Nicolae Dică, "Tigrul" Adrian Mutu, Bogdan Lobonţ, Flavius Moldovan, Florin Şoavă, Flavius Stoican, Ionel Dănciulescu, Răzvan Raţ, Florentin Petre şi Daniel Pancu au trecut "prin mâinile" lui Adrian Iencsi.

Am aflat detalii despre porecla pe care i-au pus-o colegii lui Mutu, despre pasiunea lui Florin Şoavă pentru canto şi muzica populară, dar şi despre cum adversarii "făceau otită" atunci când în flancul drept al echipei naţionale evolua Flavius Stoican şi Florentin Petre.

Nicolae Dică - „Un jucător de excepţie. Dădea impresia că nu aleargă, că nu are viteză, dar era foarte inteligent. Avea nişte execuţii de excepţie. Avea continuitate, constanţă în joc. Niciodată nu avut meciuri când nu era în formă.”

Adrian Mutu - „Tigrul. Îi plăcea să i se spună aşa. Comportamentul lui este ca un tigru. Îl strigam "Tigrule!". Un jucător fantastic, cum rar mai vezi. Mi-e ciudă pe el pentru că, atunci, după perioada din Anglia, a revenit şi putea să ajungă la cluburi mai din Europa. La talentul pe care îl are putea să fie mult mai departe.”

Bogdan Lobonţ - „Mi-e ca un frate. Foarte serios, am învăţat foarte multe lucruri de la el. Nici lui nu îi este uşor să stea la Roma, dar s-a obişnuit acolo, e foarte respectat. Va rămâne acolo şi după ce îşi va încheia cariera de jucător.”

Flavius Moldovan - „Un fundaş de talie, băiat serios. Joc bun de cap. Îmi pare rău că n-a avut continuitate pentru că putea să devină un om de bază chiar şi la echipa naţională.”

Florin Şoavă - „Mi-a fost coleg şi la Rapid şi la Spartak Moscova. Îl puneam să cânte, are voce foarte bună. În general muzică populară, dar are o voce foarte bună. Cred că dacă se făcea cântăreţ avea şanse foarte mari să ajungă un cântăreţ foarte bun. Un fotbalist bun, muncitor, foarte serios. Cânta la petrecerile Rapidului.”
 
Flavius Stoican - „Ce fotbalist. Urca foarte bine în atac. Avea capacitate bună de efort. Când avea mingea la picior era foarte greu să i-o iei, dribla foarte bine, centra. Un jucător foarte bun, pe care eu mă bazam foarte mult.”

Ionel Dănciulescu - „Un jucător fantastic. Un adevărat marcator. Dănciulescu era ca o panteră. Era greu să-i iei mingea, avea o viteză foarte bună. Se demarca foarte bine în careu, era mereu în faţa porţii. Mai rar asemenea fotbalişti.”

Răzvan Raţ - „Cred că va deveni jucătorul cu cele mai multe selecţii la echipa naţională. A avut continuitate peste tot pe unde a   fost.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Florentin Petre - „Un exemplu pentru toţi colegii. Băiat serios, muncitor, îşi vedea de treaba lui. Niciodată nu-l vedeai, nu auzeai cuvinte jignitoare. Un băiat care trăgea echipa după el, încuraja mult.”

Daniel Pancu - „Unul dintre marile talente ale României. Cred că va rămâne la Voluntari, vrea să joace la cel mai înalt nivel, în Liga 1. Un tip ambiţios, cred că va ajuta echipa să se salveze de la retrogradare”
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.