S-au terminat lucrările! VIDEO | Vasile Turcu: "Sâmbătă fac pregătirile cadrele militare cu tot arsenalul, Arcul de Triumf este pregătit pentru 1 decembrie!"

24 nov 2016 29670 afişări ProSport Live

Vasile Turcu, fost acţionar la Dinamo, este omul ale cărui firme s-au ocupat de lucrările de consolidare şi reabilitare la Arcul de Triumf. Omul de afaceri a declarat că întreaga operaţiune a ajuns la final, iar Arcul de Triumf va reintra în circuitul turistic al Capitalei. Forţe din cadrul Armatei Române vor efectua în cursul zilei de sâmbătă exerciţii în vederea pregătirii defilării ce va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională.

"Sâmbătă fac pregătirile cadrele militare cu tot arsenalul, Arcul de Triumf este pregătit pentru 1 decembrie! O să fac dezvăluiri importante, e vorba şi de DNA, sunt mai multe probleme în legătură cu întârzierea lucrărilor. N-am vrut să fac scandal până nu termin!", a declarat Vasile Turcu la ProSport LIVE.

Arcul de Triumf a intrat într-un amplu proces de reabilitare încă din 2014, iar Primăria Capitalei declara că cel târziu în primăvara anului 2015 lucrările se vor finaliza.

Vasile Turcu a precizat la ProSport LIVE că nu poartă întreaga responsabilitate pentru decalarea termenului limită şi că va face dezvăluiri în acest sens în scurt timp.

Conform Gândul.info, cheltuielile de consolidare au depăşit 7,6 milioane de euro. Inclusiv bani europeni, pe care tot primăria i-a achitat din cauza nerespectării termenelor pentru finalizarea lucrărilor. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate încă din primăvara anului trecut. Numai în acest an, Primăria Capitalei a avansat alte 3 termene de finalizare: 30 iunie, 30 octombrie şi 25 noiembrie.

Aşa s-a ajuns ca reconsolidarea să dureze mai mult decât întreaga perioadă de construcţie a Arcului, scrie televiziunea publică. Arcul de Triumf este monument istoric, simbol al victoriei României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.