De ce meciul Ghiţă - Iftimoaie nu a avut loc niciodată. "Încercam să facem un meci cum a fost Mayweather – McGregor în momentul respectiv. Interesul era...". Provocarea în direct a fostului SPP-ist şi răspunsul lui Ionuţ

13 mar 2018 8442 afişări ProSport Live
De ce meciul Ghiţă - Iftimoaie nu a avut loc niciodată. "Încercam să facem un meci cum a fost Mayweather – McGregor în momentul respectiv. Interesul era...". Provocarea în direct a fostului SPP-ist şi răspunsul lui Ionuţ

Anii 2000 au obişnuit spectatorii români cu super-demonstraţii de lupte cu eroi locali. Zmărăndescu - Sora rămâne producţia reper marca Local Kombat, iar marele regret - faptul că în ring nu s-a turnat niciodată blockbuster-ul Ionuţ Iftimoaie versus Daniel Ghiţă, în esenţă duelul direct dintre cel mai iubit luptător tricolor şi românul cel mai înzestrat, care a ajuns în Olanda pentru a-şi desăvârşi cariera.

Promotorul Eduard Irimia a explicat, în cadrul unei ediţii speciale de ProSport LIVE, de ce lupta cerută cu insistenţă de fani, sponsori şi media nu a avut loc niciodată. Totul are legătură cu începutul proiectului său de suflet, Local Kombat. "Au apărut cei mai tari sportivi din sporturile de contact. Zmărăndescu, Sora, Ghiţă – care erau SPP-işti. Au apărut nişte orgolii – eu sunt cel mai tare, eu le arăt cum stă treaba. A zis şi Iftimoaie – stai, că vin şi eu din Italia. Aşa su apărut pe bandă nişte eroi, deja existau nişte poveşti.

Iftimoaie părea că vine dintr-o lume underground, ca sport de contact. 'Băi, cine e ăsta?  Că nu a făcut nici kick boxing, nici box?' Cei care veneau din artele marţiale clasice – cum era Ghiţă – îl vedeau ca pe un intrus. Că e haotic, că e altceva – tot comentau.

Eu, ca promotor, vedeam partea bună - că umple săli, că este un personaj popular. Până la finalul carierei, el şi-a demonstrat influenţa în Local Kombat şi în Superkombat. Pentru mine, era interesul de a creşte nişte eroi, dar nu să îi compromit în momentul respectiv. Încercam să facem un meci cum a fost Mayweather – McGregor în momentul respectiv", afirmă la aproape zece ani distanţă Eduard Irimia.

Omul care a construit un format viabil nu doar pentru România, ci şi peste graniţă şi peste ocean, deschizând uşa multor tineri spre o carieră frumoasă, a explicat mai departe raţionamentul.

"Ok, îl creştem până când merită financiar chestia asta. A existat la un moment o provocare în direct, la emisiune, la Florin Călinescu, în care Ghiţă a zis – eu îţi dau 100.000 de dolari să te baţi cu mine. Iftimoaie mi-a zis – să văd banii într-o săptămână, că mă bat. Nu au venit niciodată banii ăia, de la nimeni. Dar, el atunci a fost dispus", a punctat Irimia. Apoi, lucrurile s-au complicat."Au apărut nişte comparaţii de-astea: eu îl bat pe ăsta, ăsta te bate pe tine... Au apărut tot felul de comparaţii, ca şi carieră, iar cea mai mare realizare la momentul respectiv la Local Kombat a fost meciul Zmărăndescu – Sora", a concluzionat Eduard Irimia.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.