EXCLUSIV | Un nume cu greutate al roş-albilor a ieşit la atac: "Stadionul lui Dinamo e din seria filmelor B.D." + Exemplul Arena Naţională: "Ca la teatru!". VIDEO

21 iul 2019 5538 afişări ProSport Live

Stadionul Dinamo reprezintă un subiect delicat. E un proiect blocat în birocraţie, e disputat de mai multe entităţi şi-n cele din urmă s-a decis ca noau arenă din Ştefan cel Mare să fie amplasată în locul velodromului din parcul sportiv Dinamo. Dar, şi-n acest caz, Hotărârea Guvernamentală necesară pentru demolare întârzie să apară. Despre acest subiect, juristul CS Dinamo, Ciprian Stoica, a vorbit pe larg, iar ProSport a prezentat situaţia. Acum, Marius Niculae, fost mare atacant al roş-albilor, a răbufnit.

"Fanii sunt deranjaţi în primul rând de rezultate, dar cred că un stadion nou ar aduce foarte multă lume în tribune, nu numai pe dinamovişti, ci şi pe cei care sunt imparţiali. Ţin minte că atunci când s-a făcut Arena Naţională au venit mulţi care nu avea treabă cu fotbalul, dar doreau să vadă stadionul. Ca la teatru!", a spus Marius Niculae la ProSport LIVE.

Fostul atacant al roş-albilor a continuat: "Ar fi un plus pentru Dinamo, pentru Bucureşti, pentru toată lumea. Avem Naţional Arena, avem unul extraordinar de frumos şi la Craiova, iar acesta de acum, din "Ştefan cel Mare",e de pe vremea filmelor B.D.

Chiar ar trebui să se facă ceva în acest sens. S-a făcut un bazin olimpic, foarte bine, să mai facă, însă ne trebuie acest stadion nou. Fanii lui Dinamo sunt cei mai tari, cele mai frumoase coregrafii ei el fac, inclusiv rivalilor le-a făcut una recunoscută internaţional...merită stadion nou".

Cert e că fanii s-au săturat de situaţia actuală şi au laut legătura cu viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, şi au decis să susţină iniţiativa acestuia de a cere Ministerului de Interne trecerea bazei sportive în administrarea Primăriei sectorului 2. Demersul a luat formă oficială deja, în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti fiind adoptată o hotărâre de consiliu ce va cere oficial Consiliului General al Municipiului Bucureşti  să se implice şi să ceară trecerea bazei către primăria de sector.

Pe siteul CNI, în dreptul proiectului Stadion nou CLubul SPortiv Dinamo, cu status - în promovare- şi beneficiar MAI, se arată: "CNI a contractat în urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunţului nr. 1000219 din 17.04.2018, lucrările privind întocmirea studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate pentru construirea unui stadion la Clubul sportiv Dinamo.
La acest moment, a fost finalizat studiul de prefezabilitate şi a fost aprobat PUZ-ul de către Primăria Sectorului 2. În vederea promovării indicatorilor tehnico-economici este necesar ca beneficiarul să pună la dispoziţia CNI un amplasament viabilizat, liber de sarcini, care să respecte normele legale de derulare ale investiţiei".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.