EXCLUSIV | Schimbarea observată la Gigi Becali: "Nu mai e interesat de brandul 'Steaua Bucureşti'. Se îndreaptă spre o altă reţetă". Mutarea făcută de finanţatorul FCSB: "E o idee mai bună decât să ia înapoi brandul"

30 ian 2019 24319 afişări ProSport Live

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a vorbit despre repercusiunile războiului dintre FCSB şi Steaua şi a recunoscut că acest scandal nu face bine fotbalului românesc. De asemenea, mâna dreaptă a lui Gino Iorgulescu a dezvăluit şi că ultima oară a vorbit cu Gigi Becali în 2017 în legătură cu disputa asupra titlului de campioană dintre Viitorul şi FCSB. 

Justin Ştefan a fost membru în consiliul de administraţie al FCSB, între 2011 şi 2013, şi recunoaşte că disputa asupra brandului Steaua nu face decât rău fotbalului românesc: "Pentru LPF nu îl văd bine. Una e să văd FCSB şi alta e să văd Steaua în Liga 1. Dacă ne uităm pe statisticile mai vechi, 49% dintre fanii fotbalului românesc erau fanii Stelei Bucureşti, iar azi sunt într-o zonă de neclaritate, pentru că sunt unii care zic că FCSB nu mai e Steaua, conform hotărârii judecătoreşti date de ÎCCJ, deci FCSB nu mai e Steaua. Dar sunt şi acele argumente: din 2004 până când a izbucnit scandalul, cine a investiti in acel club? Cine a făcut să meargă brand-ul mai departe. Minunat ar fi să se ajungă la o înţelgere şi FCSB să fie din nou Steaua. Dacă nu se va ajunge la consens, s-ar putea ca în câţiva ani să vedem şi o Steaua Bucureşti în Liga 1", a declarat Justin Ştefan, la ProSport LIVE.

Oficialul LPF susţine că a observat o schimbare de strategie a lui Gigi Becali în privinţa modului în care controlează FCSB: "Gigi Becali, un om pe care-l apreciez din perspectiva faptului că a investit în acel club, şi din multe alte considerente, pare că azi nu mai e interesat de a avea înapoi brandul Steaua Bucureşti şi se îndreaptă spre o altă reţetă. Are aşa reţeta lui Lyon: cumpără ieftin şi vinde scump. S-ar putea ca din perspectivă financiară să fie o idee mai bună şi mai puţin costisitoare decât ia înapoi brandul Steaua Bucureşti", a adăugat Justin Ştefan. 

În 2017, Viitorul şi FCSB s-au dus până la TAS pentru a decide unde merge titlul sezonului 2016-2017, iar în acel moment Gigi Becali a încercat să afle dacă poate câştiga. Justin Ştefan i-a dat o veste rea: "Ultima discuţie telefonică pe care am avut-o cu Gigi Becali, poate că nu e frumos să o fac public, am avut-o în noaptea în care a apărut acel scandal FCSB – Viitorul cu titlul de campioană. M-a sunat, eram la film, l-am sunat după ce s-a terminat filmul şi mi-a spus că el are dreaptate. I-am spus: Din perspectiva mea, lucrurile stau altfel, cel puţin din punct de vedere al regulamentului, iar FC Viitorul are dreptate. Conversaţia s-a încheiat civilizat", a mai declarat oficialul LPF la ProSport LIVE. 

  

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.