EXCLUSIV | Reacţia lui Daniel Ghiţă când a fost întrebat în direct de "coşmarul" care l-a făcut K.O. "De ce nu vorbim şi de asta!?". Campionul K1 a făcut o mărturisire la şase ani de la momentul "Istanbul"

15 feb 2019 7000 afişări ProSport Live

Daniel Ghiţă, 37 de ani, e cel mai sonor nume al unui român din circuitul K1 raportat la nivel internaţional. A luptat cu toţi marii campioni, a reputat victorii importante, dar s-a înclinat în faţa marelui său rival, Gokhan Saki. La ProSport LIVE, "Samuraiul Sălbatic" a rememorat acele clipe şi a făcut un anunţ surprinzător.

"De ce nu vorbim şi de meciul de dinainte, că toată lumea spune că am pierdut meciul ăsta. Am pierdut, recunosc! Au fost nişte probleme în viaţa mea personală, despre care nu vreau să vorbesc, şi din cauza asta am pierdut. Nu găsesc o scuză, pierderea e pierdere", a spus Daniel Ghiţă la ProSport LIVE.

"Dar, să discutăm şi de meciul cu Gokan Saki când după trei reprize am câştigat, dar s-a dat egal şi apoi a fost un extra round. Era Finala K1 de la Tokio. Atunci i-am rupt mâna şi i-am deschis culoarul lui Alistair Overeem, pentru că în finală Saki nici nu a putut să mai stea în gardă", a explicat luptătorul de 37 de ani.

"Samuraiul Sălbatic" a făcut şi un anunţ important: "De exemplu, eu îmi doresc lupte puternice, cu adversari puternici, cum e Saki, ca să-mi iau revanşa, cum e Rico Verhoeven, cum e Badr Hari. Aş vrea să lupt în România, dar problema e legată de buget fiindcă ei cer foarte mulţi bani ca să lupte aici şi e greu pentru organizatori să acopere suma".

În 2010 a avut loc primul duel dintre cei doi. S-au luptat pentru un loc în semifinalele "K-1 World Grand Prix 2010" de la Tokyo. Mulţi au considerat că Daniel a pierdut pe nedrept, existând multe momente în care l-a dominat total pe turc.

În aprilie 2013 a avut loc a doua luptă Ghiţă - Saki, în gala GLORY 6 de la Istanbul. Turcul a avut o serie de 7-8 directe la corp şi figură, iar românul avea să fie făcut KO în runda a doua. "L-am aşteptat prea mult pe Saki. El m-a prins descoperit şi asta se întâmplă. Am aşteptat prea mult şi când voiam să atac el a contraatacat şi s-a terminat", explică Daniel atunci, în timp ce rivalul comenta: "El nu m-a lovit pentru că sunt un luptător inteligent. L-am lăsat să vină, să atace şi l-am prins. Ghiţă e un luptător bun, dar eu sunt mai bun că el. L-am bătut de două ori, am arătat cine este mai bun". 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.