EXCLUSIV | Răsturnare de situaţie în privinţa lui Mihai Pintilii! Anunţul care schimbă ce ştiam până în acest moment despre mijlocaşul FCSB: medicul a dat verdictul

4 mai 2019 4802 afişări ProSport Live

Mihai Pintilii a avut un sezon de coşmar, la 34 de ani. Mijlocaşul a fost accidentat o mare parte din timp, iar fostul medic al naţionalei, Pompiliu Popescu, susţine că şi neglijenţa fotbalistului a dus la această situaţie. 

Liderul vestiarului a suferit o ruptură musculară, a încercat un tratament-minune la vraciul Marjana, în Serbia, dar tratamentul nu a avut rezultatul scontat şi mijlocaşul defensiv nu a putut fi readus la o condiţie fizică decentă. Totuşi, Pintilii va fi recuperat pentru ultimele trei meciuri ale acestei ediţii de Liga 1 Betano, cu Craiova, Sepsi şi CFR Cluj.

Pompiliu Popescu a dat verdictul în privinţa accidentărilor care i-au ruinat sezonul mijlocaşului central al FCSB-ului şi al naţionalei. Jucătorul nu ar fi avut grijă de musculatura sa, ceea ce a dus la accidentări repetate: "Se acumulează foarte mult şi metabolism la nivelul fibrei musculare. Eu am avut în vedere mereu această problemă, mai ales cu jucătorii anticipat a fi perisabili, din cauza vârstei şi efortului îndelungat pe perioade de sfârşit de campionat. Fibra musculară se intoxică cu lactacid şi atunci ea nu mai este funcţională, nu mai produce contracţia de calitate şi cedează. În felul acesta am recomandat ca niciun sportiv, fotbalist mai ales, să nu treacă treacă un singur antrenament fără să-şi administreze substanţe naturale, care înlătură acidul lactic din fibra musculară. Dacă ai aşa ceva, aceşti antioxidanţi... nu vei avea probleme. În rest, cu nopţi pierdute... nu e valabil. Pregătirea se face, se ţine cont de momentul în care e campionatul la ora actuală, deci nu aici e problema, la pregătire. Problema e la el, pentru că nu e convins, nu crede că fibra musculară trebuie întreţinută într-un anumit fel", a declarat fostul medic al naţionalei, la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.