EXCLUSIV | Un fost rapidist, despre meciurile trucate din fotbalul românesc: ”Puştiule, ne mai întâlnim noi”. Episodul mai puţin ştiut dintr-un meci al Petrolului cu Oţelul: ”Mă înjurau jucătorii de la Galaţi şi atunci am realizat”

6 feb 2019 3322 afişări ProSport Live

Întrebat despre meciurile aranjate din fotbalul românesc, fostul antrenor al Astrei şi jucător al celor de la Rapid, Marius Mălărăşanu (43 de ani), a dat povestit două episoade din cariera sa de jucător, în direct la ProSport LIVE.

Prima oară când a fost pus într-o astfel de situaţie, fostul mijlocaş evolua în ligile inferioare şi spune că nu a participat la meciuri trucate pe vremea când evolua în Giuleşti: ”Cât am fost la Rapid, era clar că trebuie să câştigăm. Cât am fost la Petrolul, am două să-ţi povestesc. Eram la liga a treia, eram retrogradaţi, mă pregăteam cu Petrolul eu şi un coleg de-al meu şi jucam meciurile de campionat la liga a treia. Jucam cu Constructorul Feroviar, ei trebuia să scape de la retrogradare şi un om din clubul Petrolul ne-a chemat după antrenament, noi nu ştiam despre ce este vorba. Ne urcăm în maşină, ieşim din stadionul Petrlolului, biserica era în dreapta şi o maşină parcată. Era ca în filme, ne-am băgat pe nişte străduţe şi a început să ne spună: ”Ştiţi, voi sunteţi retrogradaţi, voi oricum o să venim aici, să îi ajutaţi şi pe ei”. Eram jucători tineri, cum să-mi spui aşa ceva?

Ce părere ţi-ai face despre mine? A văzut că nu vrem, a spus 'jucaţi şi vedem'. Probabil ce a zis, dacă ne bate pe bune, el îşi lua bani, şi aşa mai departe. Am jucat meciul acela, am bătut 1-0. Mergeam spre culoar şi cineva de la echipa adversă m-a bătut pe umăr şi mi-a spus: 'Puştiule, ne mai întâlnim noi'”, a spus Măldărăşanu la ProSport LIVE.

Al doilea exemplu dat de Măldărăşanu a fost de pe vremea când fostul mijlocaş evolua pentru Petrolul Ploieşti: ”O altă chestie pe care tind să o zic. Nu a fost blat, poate să zicem aşa datorită scorului. Juca Petrolul cu Oţelul Galaţi, dacă băteam noi scăpam de retrogradare, dar băteau ei, jucau în Cupele Europene. Eram jucători tineri, vârste foarte apropiate. Noi ne gândeam că vine şi la noi conducerea, poate se termină meciul egal, luăm şi noi ceva.

Nimic! În prima repriză am luat-o printre ei, gol, 1-0. Toată lumea credea că e totul aranjat şi se termină meciul egal. Apoi mă înjurau jucătorii de la Galaţi şi atunci am realizat că trebuie să se termine meciul egal, de fapt. Nu ne-a zis nimeni nimic. Şi până la urmă a dat Norman Mihalache, fostul nostru coleg, gol cu capul şi s-a terminat 1-1, cât a trebuit”, a mai povestit Măldărăşanu la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.