EXCLUSIV | Omul care i-a oferit debutul lui Tănase la seniori i-a făcut "radiografia" căpitanului FCSB. Motivul din spatele evoluţiilor slabe din ultima perioadă: "El e inteligent, a progresat, dar din cauza asta joacă mai prost"

17 mai 2018 3976 afişări ProSport Live

Adrian Iencsi, antrenorul care i-a oferit lui Florin Tănase şansa să debuteze în Liga a III-a, spune că motivul pentru evoluţiile slabe ale căpitanului FCSB trebuie căutat în jocul modest al echipei antrenate de Nicolae Dică. Fostul apărător din Giuleşti e de părere că Tănase e în continuare un copil, dar spune că a progresat foarte mult din punct de vedere fizic.

"Este un jucător pe care l-am debut la seniori, pentru că el era deja puţin şlefuit de Gică Hagi, dar a debutat la seniori în Liga 3, la Voluntari. Oricine vedea calităţile lui, e foarte tehnic, foarte inteligent... Bine, copil. Şi acum e un copil, un jucător tânăr. A progresat foarte mult din punct de vedere al mentalităţii, al forţei, al mobilităţii, dar tehnica şi calităţile nu i le poate lua nimeni! E ceva nativ. Oricând poate ajunge într-un campionat puternic din Europa.

Eu îl foloseam şi în spatele atacantului, după îl foloseam în partea stângă în 4-2-3-1, acolo îi plăcea. De la mijloc în sus putea să-ţi facă diferenţa din orice poziţie. E un jucător foarte inteligent. Nu reuşeşte să aibă continuitate, dar prin sclipirile lui poate să facă diferenţa, cum a fost la Craiova.

El stă foarte bine mental, e foarte bine pregătit fizic. Dacă jocul echipei nu merge, nu poţi să ai continuitate în evoluţii. Uneori joacă mai bine, uneori joacă mai prost... Şi la Teixeira se întâmplă la fel. Nu reuşeşte să aibă continuitate pentru că jocul echipei nu spune foarte multe. E o echipă cu foarte multe oscilaţii", a spus Adrian Iencsi, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.