EXCLUSIV | Mangia revine! Fostul antrenor al Craiovei are şanse mari să antreneze în Italia

20 iun 2019 7938 afişări ProSport Live

Devis Mangia (45 de ani) este un antrenor intrat pe radarul echipelor din Italia. Conaţionalii au stat cu ochii pe el în timpul mandatului de la Craiova, iar acum se pare că au început să vină şi ofertele. Adrian Iencsi, fostul secund al lui Mangia, a vorbit la ProSport Live despre propunerile pe care acesta le are, după ce şi-a terminat înţelegerea în România.

Echipe din Serie B ar fi interesate de el, aşa cum a scris şi presa din Italia în ultima perioadă. Iencsi dă asigurări că Mangia va semna cât de curând cu o echipă. ”El în ultima perioadă a avut o mare presiune la Craiova. Eu am ţinut legătura cu el. Va urma o echipă, va prelua una cât de curând. E posibil să semneze şi în Serie B. Pentru mine e o surpriză că a plecat de la Craiova. Ultima parte a mandatului a fost foarte grea. Oricum, la Craiova a făcut lucruri extraordinare. E un om foarte bun, cu mentalitate bună. E unul dintre puţinii antrenori care au o filozofie de lucru, care reuşesc să o implementeze. Chiar dacă 3-4-3 a fost schimbat, şi-a pus amprenta pe echipă imediat şi după aceea. Echipa a avut o identitate”, a declarat Iencsi la ProSport Live, care ulterior a detaliat cum s-a despărţit Mangia de olteni:

A vorbit foarte frumos de conducere. Ţine legătura cu cei de acolo, a spus mereu că a avut parte de condiţii extraordinare. Nu a plecat supărat pe nimeni. Au căzut de comun acord că e mai bine să plece. S-a considerat că echipa poate juca mai bine cu alt antrenor”. Când vine vorba de revenirea în fotbalul românesc, Iencsi e clar. Acest lucru se poate întâmpla la un moment dar, dar nu acum. A lăsat de înţeles, totuşi, că italianul ar fi avut contacte şi după despărţirea de Craiova. ”În România nu se va întoarce prea curând. Nu contează dacă a avut contacte, dar vreau să spun că e un antrenor foarte căutat”.

Mangia a impresionat la Craiova

Mangia a antrenat Craiova 2 ani, în perioada 2017-2019. I-a condus pe olteni în 82 de partide şi are o medie de 1.71 de puncte/ meci. În acest timp şi-a trecut în C.V. primul trofeu al carierei, Cupa României, anul trecut.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.