EXCLUSIV | Ionuţ Chirilă intervine în conflictul Rednic - Lucescu: ”Nu mai vreau să-i pronunţ numele! Sunt lucruri indubitabile”

21 feb 2019 14884 afişări ProSport Live

Ionuţ Chirilă (53 de ani) intervine în ”celebrul” conflict dintre Mircea Lucescu şi Mircea Rednic. Cei doi antrenori au avut un mic război al declaraţiilor, fostul selecţioner al naţionalei Turciei punctând, într-un interviu pentru Fanatik, faptul că ”Puriul” trebuie să-i ”pupe picioarele pentru ce a făcut pentru el”.

Fostul antrenor al Concordiei Chiajna face ”lumină” în conflictul dintre cei doi, spunând că adevărul nu a ieşit încă la iveală: ”Eu nu mai vreau să pronunţ numele lui Lucescu. Au spus greşit amândoi. Rednic a pornit cu Lucescu la acest drum şi s-a şi folosit de influenţa lui, dar şi Lucescu a avut un jucător foarte bun. E greu să faci totul singur, e şi puţin delicat să spui că nu a făcut nimic. Rednic s-a dezvoltat mult ca jucător cu Lucescu la Dinamo, când era peste nivelul Stelei.

Faptul că ţi-a dat încredere şi că a jucat pentru tine, astea sunt lucruri indubitabile pe care nu poţi să le negi. Probabil că sunt lucruri nespuse, pe care lumea nu le ştie şi de aici vin răbufniri. Adevărul nu cred că s-a spus”, a spus Chirilă la ProSport LIVE.

Ionuţ Chirilă nu mai este, oricum, omul care-l admira teribil pe Mircea Lucescu. Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul şi-a acuzat mentorul că i-a blocat drumul în fotbal: "În raport cu mine, Lucescu a greşit grav. E un mare antrenor, e un diplomat fantastic. Putea să fie uşor Ministrul de Externe al României, dar din punct de vedere al caracterului acest om nu mai există pentru mine. Cred că tatăl meu se învârte în mormânt. Cu bună ştiinţă, Lucescu mi-a secerat cariera. N-a acceptat niciodată să existe competiţie între fiul lui adoptiv şi cel natural. Am intrat într-un cerc în care, pe de o parte, mă blocau adversarii lui Lucescu, iar în al doilea rând, spre marea mea dezamăgire şi tristeţe cu care mă voi duce probabil până în mormânt, m-a blocat omul pe care l-am divinizat şi l-am iubit", declara Chirilă despre Mircea Lucescu, în august 2017.

De unde a pornit conflictul Rednic - Lucescu

”Rednic ar trebui să-mi pupe şi picioarele pentru ce am făcut eu pentru el! N-a fost fotbalist rău, dar când a venit la Dinamo îl huiduiau toţi, îl fluierau toţi, nu ştiam pe unde să-l mai pun, pe ce poziţie să-l mai reprofilez, mijlocaş, fundaş. Şi l-am făcut şi căpitan de echipă ca să-l readuc în prim plan”, a declarat Lucescu, pentru Fanatik.

”Asta poate să îi spune fiului lui, nu mie. Eu când am venit la Hunedoara, eram calificat la Campionatul European de junior. El m-a ghidat, dar nu ştiu de ce face aceste declaraţii.

El e supărat că nu îl sun. Acum ce să fac eu, să fiu supărat că Radu Ştefan nu mă sună, chiar pot să mă sune toţi pe care i-am antrenat? Lucescu să îşi vadă de treaba lui, eu am lucruri mult mai importante decât să îi răspund lui"
, a replicat Mircea Rednic.

Corvinul Hunedoara, Dinamo, Bursaspor, Standard Liege, Saint-Truiden şi Rapid sunt echipele pe la care a trecut Mircea Rednic în cariera sa de jucător. Un titlu de campion al României şi două Cupe la Dinamo, respectiv un titlu de campion, o Cupă şi o Supercupă a României cu Rapid a cucerit ”Puriul” sub comanda lui Mircea Lucescu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.