EXCLUSIV | Incredibil! Un fotbalist a pus la cale demiterea selecţionerului: ”Să vezi ce îi fac ăstuia când ajungem în ţară! Vorbesc cu tata”. A încercat să tragă sforile după o deplasare cu naţionala

1 mar 2019 14231 afişări ProSport Live

Influenţele de la nivelul echipelor naţionale ale României a fost unul dintre subiectele abordate de Adrian Boingiu la ProSport Live. Secundul lui Mirel Rădoi de la echipa de tineret a spus că nu a simţit o presiune din partea actualei sau fostei conduceri a Federaţiei Române de Fotbal, în perioadele în care a fost selecţioner la juniori şi tineret.

Totuşi, antrenorul recunoaşte că a avut parte de un moment neplăcut cu generaţia ’86, din care făcea parte şi Claudiu Keşeru. Un component al lotului l-a ameninţat, indirect, că va face tot posibilul să fie dat afară.  ”Eu nu am simţit o presiune nici atunci şi nici acum (n.r. referitor la conducerea Răzvan Burleanu sau conducerea Mircea Sandu). Vorbesc strict despre situaţia mea. Cu atât mai puţin acum, de când sunt la U21, alături de Mirel Rădoi. Nu am avut vreo situaţie de acest gen sau să fie pusă o astfel de problemă. Nici măcar Mihai Stoichiţă, care sub o formă sau alta ar putea să vină. Nu există o asemenea situaţie în treburile noastre intime, de selecţionare a jucătorilor.

Ceea ce a fost înainte (n.r. în mandatul lui Mircea Sandu), îmi amintesc că o singură dată am avut o discuţie pentru un jucător de la Oradea. Era generaţia lui Keşeru. Preluasem echipa de la Ion Ion, era prima deplasare şi fotbalistul nu a jucat. Eu am obiceiul să nu dorm prea devreme, mai ales când sunt cu ei, şi mă mai plimb pe holuri. Stând la uşă, am auzit o discuţie, spunea: ’Să vezi ce îi fac ăstuia când ajungem în ţară! Vorbesc cu tata’. Nu ştiam cine e, ce e, nu mă interesa.

A doua zi, când am avut o discuţie cu grupul am scos în evidenţă acest lucru fără să dau nume şi am zis: ‘Sunt anumiţi jucători dintre voi care vreţi să îmi rezolvaţi viitorul când ne întoarcem în ţară’”, a declarat Boingiu la ProSport Live.

Secundul naţionalei U21 recunoaşte că ulterior au existat voci care au cerut ca fotbalistul să fie reprimit, dar nu a fost convins. A transmis un mesaj clar: ori el, ori fotbalistul. ”Am avut după aceea nişte discuţii să îl chem din nou şi am zis nu. Dacă vreţi eu renunţ, dar el nu mai vine. I-am spus domnului Pantea (n.r. fost secretar general al FRF) la vremea respectivă toată povestea.  Asta a fost tot. Altceva nu. Nu pot să spun lucruri pe care nu le-am simţit”, a încheiat Adrian Boingiu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.