EXCLUSIV | Extaz şi agonie! Cum s-a "pierdut" unul dintre cele mai solide cupluri din istoria României: 16 milioane de euro pentru "pachet"

12 ian 2019 17468 afişări ProSport Live

Florin Gardoş (30 de ani) şi Vlad Chiricheş (29 de ani) erau văzuţi drept titularii naţionalei României în urmă cu câţiva ani, dar cei doi fundaşi trec, de ceva din timp, printr-o perioadă nefastă, nereuşind să confirme la cluburile pe care le-au reprezentat. Invitat în cadrul emisiunii ProSpot Live, Ilie Stan, fost antrenor al FCSB, a declarat că accidentările şi-au pus amprenta asupra celor doi şi nu s-au mai ridicat la nivelul arătat la echipa bucureşteană.

Chiricheş este indisponibil de luni bune, iar posibilitatea de a reveni în prima echipă a lui Napoli, după recuperare, este destul de mică. Italienii au pe postul respectiv fotbalişti cu nume, cu continuitate. ”Chiricheş a avut momente bune la Napoli. Părerea mea e că a avut momente bune şi antrenorul l-a scos. Şi această inconstanţă în jocuri duce la accidentări”, a declarat Ilie Stan la Pro Sport Live.

În privinţa lui Florin Gardoş, situaţia este puţin mai bună.  A acceptat să plece de la Craiova, unde a fost trecut pe ”linie moartă”, şi a mers sub formă de împrumut la Poli Iaşi. Decizia a fost lăudată de Stan. Tehnicianul consideră că fundaşul de 1.93 m are şanse mai multe să evolueze la gruparea moldovană şi să revină la forma care l-a consacrat. ”Amândoi au avut probleme cu accidentările. Gardoş, ca dovadă, nu s-a putut impune nici la Craiova. În trei fundaşi nici nu prea pare stilul lui Gardoş. Ce să aleagă? Important e să joace acum, pentru că acum contează să joace. Cel mai bun antrenament e jocul”, a încheiat Ilie Stan.

Vlad Chiricheş a plecat din România în 2013, de la FCSB. S-a transferat la Tottenham pentru 9.5 milioane de euro şi părea că va confirma la clubul din Premier League. Avea prezenţe periodice în echipă, dar ulterior randamentul său a scăzut. Nu a mai ţinut ritmul cu fotbalul din Anglia, iar acestui aspect i s-au adăugat altele, legate de problemele medicale. Tottenham a renunţat la el în 2015, când l-a cedat la Napoli pentru 7 milioane de euro şi a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători transferaţi pe bani mulţi în Anglia.

Nici la Napoli nu a reuşit prestaţii prea bune, fiind mai mult variantă de rezervă. Acum se află în perioada de recuperare după accidentarea suferită la ligamentele încrucişate. Ultimul meci a fost bifat în mai 2018, într-o partidă cu Torino, 2-2. Chiricheş ar urma să revină în programul normal al echipei la începutul lunii martie.

Florin Gardoş a prins primul transfer în afara României tot de la FCSB. A ales o experienţă la Southampton, în 2014, care le-a adus bucureştenilor aproape 7 milioane de euro. După 4 ani, 18 meciuri şi câteva accidentări, fundaşul central a fost împrumutat la începutul lui 2018 la Craiova, iar din iunie a fost cedat gratis la echipa olteană. Părea că va reuşi să-şi revină în campionatul intern, dar antrenorul Mangia a decis nu-l mai bage în planurile sale. Până în iunie 2019, el va evolua la Poli Iaşi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.