EXCLUSIV | Declaraţie de dragoste făcută naţionalei de cea mai bună handbalistă din lume: "Aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur cu România"

17 mar 2017 2688 afişări ProSport Live

Cristina Neagu, actuala handbalistă a clubului Buducnost Podgorica, a declarat la ProSport LIVE, că nu se aştepta să primească şi în acest titlul de cea mai bună jucătoare a lumii.

Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga care va evolua din vară la CSM Bucureşti, a fost aleasă cea mai bună jucătoare de handbal a anului 2016. Anul trecut, Cristina Neagu a reuşit să ajungă cu Buducnost în Final Four-ul de la Budapesta, iar cu echipa naţională a României a terminat pe locul cinci la Campionatul European, având o evoluţie de excepţie.

"Este un moment istoric pentru mine şi cred că ar trebui să fie pentru tot sportul românesc. Sunt foarte mândră şi fericită. Mai am câţiva ani de jucat, nu se ştie ce se poate întâmpla... Important este să fiu sănătoasă şi să mă bucur de handbal. Iar dacă mai vin asemenea titluri, sunt binevenite. Nu pot să spun că mă aşteptam. Dacă în 2015 eram destul de sigură că voi primi acest premiu, anul trecut nu mă aşteptam. Am fost foarte emoţionată când am aflat vestea, am fost foarte copleşită de emoţie. Anul trecut aşteptam doar să primesc premiu, acum a fost mult mai emoţionant", a declarat Cristina Neagu la ProSport LIVE.

Viitoarea jucătoare de la CSM Bucureşti a dezvăluit că ar renunţa la toate titlurile individuale, dacă ar cuceri un aur cu naţionala României: "Sunt foarte importante aceste premii, dar eu joc un sport de echipă şi aş da toate titlurile individuale pentru o medalie de aur cu naţionala României. Voi da totul pentru asta. Încă nu mi-am pierdut speranţa, încă avem şanse. Am fost destul de aproape în ultimii ani, dar n-a fost să fie", a mărturisit Cristina Neagu.

Este cea de-a treia distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristina Neagu şi a doua la rând. Legitimată la Buducnost Podgorica, Neagu a depăşit-o pe norvegianca Nora Mork. Cristina a obţinut 37,14% din voturile fanilor, mass-mediei şi a experţilor IHF. Mork a obţinut 20,86%. Nycke Groot, Isabelle Gullden, de la CSM Bucureşti, şi Kari Grimsbo au mai fost nominalizate.

Din vara acestui sezon, Cristina Neagu va evolua la CSM Bucureşti, club care se va despărţi de Linnea Torstensson şi Carmen Martin Berenguer.

Neagu spune că a fost uşor deranjată de discuţiile despre salariul său la CSM Bucureşti: "Nu pot să spun că nu m-au deranjat, dar nu atât de tare încât să fiu dezamăgită de decizia pe care am luat-o. Dar m-a deranjat, pentru că de-a lungul anilor au fost mulţi care mi-au spus să mă întorc acasă şi când m-am întors, prima discuţie a fost despre salariul meu. Cred că românii ar trebui să fie mândri că au o sportivă care face cinste ţării lor. Îmi doresc enorm de mult să câştig Liga Campionilor cu CSM. Ştiu că nu este uşor, dar este un vis de-al meu să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească"
"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.