EXCLUSIV | De ce nu a mai luat FCSB campionatul? Ionuţ Chirilă are reţeta succesului pentru Becali: ”Trebuie să înţelegem odată lucrul ăsta!”

22 feb 2019 3255 afişări ProSport Live

Ionuţ Chirilă (53 de ani) a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre strategia adoptată de Gheorghe Hagi la Viitorul. Fostul tehnician a explicat de ce jucătorii plecaţi de la echipa din Ovidiu la FCSB nu au mai dat acelaţi randament:

”Hagi a vândut jucători Stelei şi după a luat campionatul fără jucătorii pe care i-a vândut. Simplu! Acei jucători erau înregimentaţi în trasee şi automatisme de joc într-un bloc funcţional ca al Viitorului şi când au ajuns la FCSB şi trebuiau să fie înregimentaţi în trasee şi automatisme de joc într-un alt bloc funcţional alături de ceilalţi jucători nu au mai reuşit.

Într-o parte au jucat de nota opt şi în altă parte au jucat de nota şase, cel mult. Nu vorbeam de realizările instinctuale sporadice şi de momente de joc? Acei jucători cumpăraţi de Steaua nu au avut continuitate, au avut momente de joc”
, a spus antrenorul la ProSport LIVE.

Chirilă a dezvăluit că jucătorii vicecampioanei României pot ”de trei ori mai mult” faţă de ce arată în acest moment: ”S-a făcut greşit analiza, s-a spus că jucătorii sunt foarte slabi şi e nevoie de alţi jucători. Steaua, tot timpul, de trei ani de zile, spune că este nevoie de alţi jucători. Unul valorează acum zece milioane şi după îl dăm afară, nu mai valorează nici 500.000.

Aici trebuie să se concentreze. Jucătorii Stelei pot de trei ori mai mult decât ce reprezintă acum şi decât ce au reprezentat anul trecut. Trebuie să înţelegem odată lucrul ăsta!”
, a declarat Chirilă la ProSport LIVE.

Viitorul a cucerit titlul de campioană a României în sezonul 2016-2017, fiind la egalitate de puncte cu FCSB dar având avantajul meciurilor directe.

În sezonul 2016-2017, Florin Tănase a plecat la FCSB pentru 1,5 milioane de euro, iar un an mai târziu, Becali i-a cumpărat pe Dragoş Nedelcu (2,13 milioane de euro), Florinel Coman (2,65 milioane de euro) şi Romario Benzar (700.000 de euro). Alin Toşca se mai numără printre jucătorii plecaţi la FCSB de la echipa lui Gică Hagi, în sezonul 2014-2015, pentru 400.000 de euro.
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.