EXCLUSIV | Cristi Balaj arată spre şefii FRF: "M-au scos din arbitraj. Au minţit invocând o decizie inexistentă a Comitetului Executiv din 2012". Planul fostului arbitru pentru alegerile de anul viitor

10 apr 2017 3362 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Cristi Balaj arată spre şefii FRF: "M-au scos din arbitraj. Au minţit invocând o decizie inexistentă a Comitetului Executiv din 2012". Planul fostului arbitru pentru alegerile de anul viitor

Cristi Balaj a declarat la ProSport LIVE că CS U Craiova a fost privată de o lovitură de la 11 metri în meciul cu FCSB, însă admite că s-a lămurit asupra fazei abia după ce a urmărit reluările. Balaj nu este convins că ar fi indicat punctul cu var dacă s-ar fi aflat pe teren în locul lui Marius Avram.

Balaj a vorbit şi despre situaţia de ansamblu din arbitrajul românesc şi a lansat un nou atac la adresa celor care conduc în acest moment destinele fotbalului. Balaj pune arbitrajele controversate din ultima vreme pe seama faptului că au rămas puţini arbitri valoroşi în Liga 1 care sunt delegaţi etapă de etapă, greşelile fiind favorizate de acest program încărcat.

Fostul arbitru din Baia Mare a dezvăluit şi ce planuri de viitor are: vrea să creeze o echipă puternică, formată din oameni profesionişti care să preia frâiele Federaţiei Române de Fotbal la alegerile viitoare.

"Am descoperit că a fost penalty la acea ţinere a lui Enache. Dar de fapt jucătorii au fost cei care au stabilit rezultatul, pentru că Craiova a avut multe ocazii şi le-a ratat. Dacă eram pe teren, nu ştiu dacă acordam penalty, a fost o ţinere neglijentă. Diferenţa între ţinerea lui Geraldo din etapa trecută şi cea de acum este următoarea: la ţinerea lui Geraldo se dă măsură disciplinară pentru că a fost o ţinere de lungă durată, aseară a fost o ţinere neglijentă. Asemănarea dintre cele două faze este că la ambele se dă lovitură de pedeapsă.

Vorbim despre greşeli umane, arbitraj tendenţios nu există. Având puţini arbitri despre care ai garanţia că sunt imparţiali trebuie să faci anumite compromisuri şi să-i delegi din nou."

Cristian Balaj spune că ar mai fi putut arbitra, dar a fost eliminat din arbitraj de şefii FRF. Acesta crede că Burleanu şi oamenii săi caută să scape de toţi cei cu personalitate şi care au făcut ceva în fotbal, iar în acest moment păstrează la federaţie doar persoanele obişnuite să spună "da!": „Sunt convins că s-ar fi putut folosi de mine în acest play-off. Conducerea federaţiei nu m-a mai dorit. Ei m-au scos de pe lista FIFA. De ce cei de la federaţie îi îndepărtează pe cei care au făcut ceva în fotbalul românesc, fie că vorbim despre jucători sau despre arbitri? Asta trebuie să-i întrebaţi pe ei. Dacă aş fi fost factor de decizie şi aş fi avut un arbitru valoros, aş fi încercat să rezolv anumite doleanţe. Ostilitatea faţă de mine vine de la conducerea federaţiei indiscutabil. Vă dau un exemplu: pe 2 februarie am făcut o cerere că vreau să fiu observator la liga a treia şi au trecut deja 2 luni şi ceva şi nu am primit absolut niciun răspuns. Ştiu că pot să-i dau în judecată pentru că, fiind instituţie de interes public, ar fi trebuit să-mi răspundă în 30 de zile. Mi-au mai semnalat unii că au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină şi nu au primit motivarea. Ca să faci apel, trebuie să ai motivarea".

Balaj afirmă că şefii FRF mint la foc automat, în toate părţile. Federaţia a motivat că nu poate activa şi ca analist la un post TV şi ca arbitru din cauza unei decizii a Comitetului Executiv al FRF din 2012. "Acea decizie, de fapt, nu există. Este o minciună", spune Balaj. 

"Doresc să fac parte din viitoarea conducere a Federaţiei Române de Fotbal. Sunt în discuţii cu persoane care au şanse mai mari decât mine. Dorinţa mea nu este de a-i da afară pe cei care sunt acum, ci de a face performanţă în fotbalul românesc. Sunt oameni care se pricep şi care au refuzat Federaţia. Nu înseamnă că dacă am făcut o şcoală de antrenori sau un un curs de arbitri ne şi pricepem. Pierde fotbalul românesc, nu Cristi Balaj. Pentru mine e important să am ce să mănânc şi unde să dorm, nu să am mai mulţi bani sau să fiu mai cunoscut decât sunt", a mai declarat Cristi Balaj la ProSport LIVE.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.