EXCLUSIV | Ce lovitură a dat Hagi! "Regele" şi "tunul" verii: şi-a luat atacant de la Bayern Munchen

20 aug 2018 25476 afişări Comentează şi tu ProSport Live
EXCLUSIV | Ce lovitură a dat Hagi! "Regele" şi "tunul" verii: şi-a luat atacant de la Bayern Munchen

Gică Hagi investeşte în continuare în viitor. Acum l-a transferat pe Filip Ilie, fiul fostei tenismene de top a României, Ruxandra Dragomir. Puştiul de 16 ani joacă pe postul de atacant, a participat alături de echipa U17 a celor de la Bayern Munchen la un turneu, dar părinţii au preferat ca el să rămână în România deocamdată. Astfel, el e legitimat acum la clubul lui Gică Hagi.

"Filip e monitorizat în continuare, a fost la un turneu alături de echipa U 17 a lui Bayern Munchen, dar am avut o discuţie cu Gică Hagi şi ne-am decis să rămână încă lângă noi, sub supravegherea atentă a Academiei Hagi", a spus Ruxandra Dragomir la ProSport LIVE.

Fosta tenismenă a continuat: "A semnat cu Viitorul lui Gică Hagi. Am considerat că e mai bine aici decât în campusul lui Bayern Munchen. Hagi ştie foarte bine ce are de făcut atunci când vede potenţial...nu ştiu dacă l urmărea de mult timp, dar tot ceea ce ştiu e că Filip e un atacant bun, iar antrenorii şi specialiştii văd că are valoare. E foarte mic, abia a făcut 16 ani şi e mai bine să-şi termine şcoala în România şi să fie la o academie foarte bună".

"Am rămas plăcut impresionată de ceea ce am văzut la Academie. Nu fusesem niciodată acolo..terenurile de fotbal, tot. Deşi, infrastructura...Hagi nu e sprijinit deloc, nu are nici canalizare, e singur, nu l ajută nimeni. Depune mult efort financiar şi sufletesc", a mai spus Ruxandra Dragomir la ProSport LIVE., completând că fiica sa, Diana, în calcă pe urme: "Are 12 ani. La anul va juca în turnee pentru cei de 14 ani şi a câştigat mai multe competiţii. Acum suntem în Polonia la un un turneu. Vom vedea ce ne rezervă viitorul".

Fiul Ruxandrei Dragomir-Ilie, Filip Ilie, a fost cooptat de Bayern Munchen pentru turneul amical Sukuzi Cup, desfăşurat la Budapesta.

Ruxandra Dragomir, mama lui Filip Ilie, are în palmares şapte turnee de simplu şi opt de dublu câştigate în circuitul ITF. În 1990, ea a debutat în circuitul profesionist şi în 1996 a câştigat primul turneu WTA de simplu, la Budapesta. Au urmat alte trei victorii, la Karlovy Vary şi Pattaya City, în 1996 şi la Rosmalen, în 1997. De asemenea, în palmaresul ei mai figurează cinci titluri la dublu: 2001 - 's-Hertogenbosch, 1997 - Praga şi Varşovia; 1995 - Bournemouth; 1994 - Palermo. Cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam a fost calificarea în sferturile de finală la Roland Garros, în 1997. Ruxandra Dragomir a jucat 47 de partide (28 la simplu şi 19 la dublu) în Cupa Federaţiei, dintre care a câştigat 30 (21 la simplu şi 9 la dublu).

În august 1997, a ocupat locul 15 WTA la simplu, iar în luna următoare a fost pe locul 21 la dublu, acestea fiind cele mai bune clasări din cariera ei. A participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, Atlanta - 1996 şi Sydney - 2000. Ruxandra Dragomir a câştigat aproape 1,9 milioane de dolari ca jucătoare de tenis

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.