EXCLUSIV | Ce culoare are zăpada? "S-a rugat Armata de Becali să vină să ne ajute cu bani. Noi eram neplătiţi de câteva luni. În România toate s-au rezolvat dintr-o semnătură"

29 iun 2018 7202 afişări ProSport Live

Scandalul dintre Becali şi Armată a împărţit lumea fotbalului în două tabere. După ce echipa din Liga 1 a pierdut definitiv şansa de a utiliza denumirea comercială Steaua Bucureşti, astfel că singura echipă care poartă unul dintre numele istorice ale fotbalului românesc se află în prezent în Liga a IV-a. Antrenorul echipei Juventus Bucureşti, Marius Baciu, a mărturisit că în trecut toată lumea se ruga de Becali să preia echipa, deoarece Armata nu mai avea bani pentru a susţine formaţia din Ghencea.

"Pentru mine e aceeaşi echipă. Îmi aduc aminte că domnul Becali ne-a ajutat în situaţii foarte complicate. S-a rugat Armata să vină domnul Becali să ne ajute cu bani. Noi eram neplătiţi de trei, patru luni. Se rugau şi domnul Păunescu şi nea Piţi (n.r Victor Piţurcă) să-l atragă lângă noi să ne dea bani. Cum să zic eu că nu era Steaua? Cu actele e altă problemă. Eu sunt un om care a fost plătit de domnul Becali, când eram sub Steaua Armatei, să zic aşa.

Astea sunt nişte discuţii pe care eu nu le ştiu exact. Dar nu pot să cred că nu e o continuitate. Nu ştiu ce s-a întâmplat... acolo sunt alte lucruri. Asta e meteagma românească: <<Las-o aşa că va fi bine>>. Văd atâtă ţigănie... Pe timpul meu, noi ne-am rugat de domnul Becali să vină lângă noi! Cum să zici că Becali a furat echipa? În România toate au avut o valoare de piaţă şi s-au rezolvat dintr-o semnătură. În România s-au furat mult mai multe lucruri... fabrici, uzine", a spus Marius Baciu, în direct la ProSport LIVE.

Magia din Ghencea a început să dispară pe 7 decembrie 2014, la o partidă de campionat cu CSMS Iaşi. În urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care George Becali a pierdut marca Steaua, pe tabela stadionului a fost afişat un chenar alb, sub care era scris "Gazde". Din acel moment, foarte mulţi suporteri au încetat să mai vină la meciurile Stelei, spunând că asta nu este echipa lor. Nocturna s-a stins definitiv în Ghencea pe 22 aprilie 2015, când scandalul dintre Armată şi Gigi Becali a luat amploare. Gazdele s-au impus cu 4-1 în dauna Viitorului, iar de atunci nu s-a mai jucat fotbal în Ghencea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.