EXCLUSIV | Care e de fapt situaţia REALĂ a lui Bumba: ce riscă Dinamo dacă îl legitimează! Iuliu Mureşan: "Noi n-am vrut să ne asumăm asta!"

3 feb 2017 11799 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Care e de fapt situaţia REALĂ a lui Bumba: ce riscă Dinamo dacă îl legitimează! Iuliu Mureşan: "Noi n-am vrut să ne asumăm asta!"

Bumba este foarte aproape de un transfer la Dinamo. Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 23 de ani a fost aproape de o mutare la CFR Cluj, însă ardelenii au renunţat la achiziţionarea lui din pricina unor probleme pe care jucătorul le are cu Hapoel Tel-Aviv, fostul său club.

Bogdan Apostu, agent FIFA, a explicat la ProSport LIVE care este situaţia concretă a lui Bumba şi de ce cazul tânărului fotbalist este unul complicat.

"Bumba are două litigii cu Hapoel Tel-Aviv. Unul la TAS, altul la FIFA. Cel de la TAS a fost iniţiat chiar de el. A cerut rezilierea contractului unilateral pentru neplată. Problema este că în prima zi când a plecat şi a doua zi de după plecare cei de la Hapoel i-au plătit toţii banii în avans. În contrapartidă cei de la Hapoel l-au dat în judecată la FIFA şi cer daune de 2 milioane de dolari. Regulamentele FIFA spun că orice club îşi asumă în solidar eventuale daune, asta înseamnă că echipa împarte daunele cu jucătorul. E un caz greu, acesta a fost şi motivul pentru care CFR nu a dorit să-l legitimeze pe Bumba. Nu au vrut să-şi asume acest litigiu", a declarat Bogdan Apostu la ProSport LIVE.

Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, a vorbit şi despre 'cazul Bumba' precizând că echipa sa nu a dorit să-şi asume nici cel mai mic risc în eventualitatea unui transfer.

"Am renunţat la Bumba din pricina unor probleme administrative. Ne-a fost teamă să-l legitimăm pentru a nu suporta consecinţe. Teoretic există un risc, practic nu ştiu cât de mare e. Dinamo şi-a asumat un risc, dar e un risc minim", a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

Bumba a efectuat în acestă dimineaţă vizita medicală alături de juniorii lui Dinamo şi este aşteptat să semneze, informează DigiSport. Echipa din "Ştefan cel Mare" îi oferă un contract valabil pe trei ani şi jumătate şi un salariu lunar de 6500 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.