EXCLUSIV | Ar fi o inovaţie pentru fotbalul românesc! Propunerea care ar produce o mică "revoluţie": "E arma numărul 1"

3 aug 2018 6858 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Ar fi o inovaţie pentru fotbalul românesc! Propunerea care ar produce o mică "revoluţie": "E arma numărul 1"
  • Ciprian Panait a vorbit la ProSport LIVE despre unul dintre secretele sale în cariera de antrenor, dar şi despre resursele umane reduse în privinţa unui aspect care i-ar întări din punct de vedere metal pe jucătorii din fotbalul românesc.

Psihologul sportiv rămâne un subiect tabu în fotbalul românesc pentru moment. Nu de puţine ori s-a vorbit despre schimbările bruşte de mediu, despre presiunea din partea patronului sau despre tentaţii, aspecte care au "îngropat" carierele multor fotbalişti români. Invitat la ProSport LIVE, Ciprian Panait a recunoscut că psihologii sportivi ar fi de ajutor, dar că aceştia sunt greu de găsit. 

Antrenorul român al lui Al-Batin foloseşte deja un psiholog care se află în contact cu echipa din Arabia Saudită: "Vă spun o chestie pe care am discutat-o cu un cerc restrâns de prieteni. Psihologia e arma mea numărul 1 pentru succes, în Arabia Saudită. Nu e simplu să găseşti un psiholog care să aibă contact cu sportul de performanţă, care e cu totul altceva. Nu poţi să te duci şi să iei pe cineva şi să-i spui<<Gata! Tu eşti psihologul echipei>>. Omul dacă nu a înţeles ce e performanţa, ce înseamnă să faci sport, plictiseşti omul şi ai o reacţie total opusă. Ai nevoie de un om care a lucrat în sport, care a făcut sport şi care a făcut o facultate de psihologie şi s-a axat pe această parte. Repet, asta e o parte din succesul meu, secretul meu pe care nimeni nu-l ştie.

Am un om căruia îi spun să pregătească anumite momente din jocuri, din antrenamnte. Face anumite filmuleţe pe care le rulez înainte de meciuri şi în momentul în care ies pe teren jucătorii mei dau mai mult de 100%, a declarat antrenorul la ProSport LIVE. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.