VIDEO EXCLUSIV | O mărturie din "epoca de aur" a fotbalului românesc. Ce "păţea" un puşti "intrat" pe mâna unei legende: "Imaginaţi-vă că am ajuns în vestiar şi am dat de el! Nici acum nu ştiu de ce mi-a oferit atâtea sfaturi şi atenţie"

23 ian 2018 13226 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
VIDEO EXCLUSIV | O mărturie din "epoca de aur" a fotbalului românesc. Ce "păţea" un puşti "intrat" pe mâna unei legende: "Imaginaţi-vă că am ajuns în vestiar şi am dat de el! Nici acum nu ştiu de ce mi-a oferit atâtea sfaturi şi atenţie"

Ianuarie 2004. Ioan Ovidiu Sabău, aflat pe finalul unei cariere legendare, se pregăteşte de ultimele şase luni în tricoul Rapidului, echipă la care juca necontenit din 2000 şi cu care câştigase titlul din 2003. E momentul în care pe poarta Giuleştiului intră pentru prima dată Nicolae Grigore, un puşti transferat de la FC Braşov. E şi momentul în care "Moţul" realizează că e de datoria lui să îndrume un tânăr fotbalist şi, cumva, Grigore e alesul.

Pentru un puşti de 20 de ani, contactul cu "Neluţu" a fost mai mult decât se aştepta. A "profitat" de faptul că joacă pe o poziţie asemănătoare cu a lui Sabău, iar sfaturile au început să curgă. Să-i lăsăm cuvântul lui Grigore, la 14 ani de la momentul în care împărţea vestiarul şi terenul cu Sabău: "Imaginaţi-vă că am ajuns în vestiarul Rapidului şi am dat de Neluţu Sabău. Deşi era pe finalul carierei şi l-am prins foarte puţin pe teren, să jucăm împreună, am avut foarte multe de învăţat de la el. De la modul în care proteja mingea, de la felul în care stătea pe teren. După antrenamente mă oprea, îmi explica situaţii şi lucruri. A fost primul care mi-a oferit sfaturi importante. Nu ştiu care au fost criteriile sale pentru a-mi oferi sfaturi şi atenţii, probabil că a contat şi faptul că jucam pe poziţii asemănătoare", e mărturia sinceră a lui "Grig", la ProSport Live.

Jucător important în istoria recentă a Rapidului, Grigore a trecut şi prin relaţia antrenor-jucător cu Sabău, în cele şase luni petrecute de acesta ca antrenor în Giuleşti, în 2012, dar spune că Răzvan Lucescu e cel mai bun tehnician cu care a lucrat: "Am avut foarte mulţi antrenori buni, dar cel mai bun mi s-a părut Răzvan Lucescu", a mai dezvăluit Grigore.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.