Totul despre colegii mei | Amintiri din "Gaşca nebună": cum se motiva Gigel Bucur înaintea meciurilor şi "dădea câte trei" şi cum fenta Varga cantonamentele lui Mulţescu: "Daciane, facem ca tine!"

21 aug 2018 7212 afişări Fotbal Intern

"Gaşca nebună" a fost una dintre cele mai frumoase echipe ale Sportului Studenţesc. Gigel Bucur, Edi Stăncioiu, Răzvan Stanca, Dacian Varga, Tibi Bălan sunt doar câteva dintre numele care au contribuit la un sezon 2004/2005 de excepţie pentru "Studenţi". Porecla lotului de atunci vorbeşte de la sine, iar Stelian Stancu, unul dintre oamenii de bază ai echipei, a dezvăluit la ProSport LIVE - în cadrul rubricii 'Totul despre colegii mei' -, câteva episoade amuzante din viaţa echipei.

Stancu a scos "de la naftalină" episoade amuzante din perioada aceea, care îi au în prim plan pe patru dintre foştii săi colegi. Golgheterul Gigel Bucur, Costin Lazăr, Dacian Varga şi Liviu Rusu. Fostul fundaş a povestit că Bucur avea un mod ciudat de a se motiva înaintea meciurilor, dar cum încerca Varga să fenteze cantonamentele gândite de Gigi Mulţescu.

...despre Gigel Bucur : "Avea un mod mai aparte să se motiveze înaintea meciului. Venea pe la fiecare şi ne controla la picioare, să vadă ce tonus avem, şi ne spunea 'Mamă, ce tonus bun ai, eu sunt mort'. Şi când intra în teren dădea câte trei. A fost unul din atacanţii foarte buni ai României, nu prea mai găsim aşa ceva în momentul ăsta".

...despre Costin Lazăr: "A fost o întâmplare în Turcia. Fusese ziua lui Stanca şi a lui Gigel, şi am rămas după masa de seară să sărbătorim ziua colegului nostru, am rămas la un pahar de vin. Nu s-a băut foarte mlt, că nu eram noi în perioada aia mari băutori de vin. Am vorbit, mai o glumă, mai o prostie, era aproape 11:30. Şi a trecut Dan Petrescu pe lângă noi. Ne-a prins, şi a doua zi a fost antrenamentul fizic. Lazăr a avut cel mai mult de tras. Tratamentul a fost pentru toţi, dar el a simţit cel mai mult. Am avut nu ştiu câte bucăţi de 300".

...despre Dacian Varga: "O fază comică cu nea Gigi Mulţescu. Era vorba despre cantonament, era vorba despre un meci cu Dinamo, acel 5-4. Din păcate, nea Gigi a ajuns la spital după acel meci. Voia să ne bage cu două zile în cantonament şi după antrenament să ne spună programul pentru următoarele zile, şi Dacian a auzit că vrea să ne bage cu două zile înainte, şi îi spune 'Nea Gigi, ce facem două zile? Stăm, ne batem unii pe alţii, ne mâncăm urechile?'. Şi nea Gigi i-a spus 'Daciane, facem ca tine. O mai analizăm puţin şi vedem'. Şi bineînţeles că s-a sucit".

...despre Liviu Rusu: "Aveam antrenament fizic cu Dan Petrescu, că alea erau la modă atunci. Făcusem 36 de 300. Şi aveam trei serii de 12. În Turcia nu prea sunt copaci care să dea prea multă umbră, şi la un moment dat Liviu Rusu se pune pe burtă lângă un palmier să stea la umbră şi spune: 'Mister, nu mai putem, nici umbră nu avem".

În prezent, Stelian Stancu joacă la Carmen Bucureşti, în Liga a 4-a. În cariera sa, Stelian Stancu a evoluat pentru Astra, Metalul Plopeni, Sportul Studenţesc, FCSB, Poli Timişoara, FC Braşov, Khazar Lankaran, ASA Târgu Mureş, Academica Clinceni, Baloteşti, Voinţa Crevedia şi Carmen Bucureşti.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.