Vlad Chiricheş: "Ne pare rău! Ne doream să îi vedem pe fani în stradă, să îi facem fericiţi! Credeam că putem..." Ce spune de viitorul selecţioner

21 iun 2016 20603 afişări Nationala

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Vlad Chiricheş, a susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă în care a vorbit despre experienţa României la Euro 2016, ratarea calificării, dar şi despre viitorul selecţionatei.

Dezamăgirea eliminării:

"Am un sentiment de tristeţe şi amărăciune! E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ, dar asta a fost să fie.

Cred că am fost determinaţi şi am avut o atitudine bună. Precipitarea intervine când jocul nu îţi iese aşa cum ţi-ai dori. Am încercat să avem o atitudine bună în toate cele trei meciuri, să fim puternici. Poate nu am reuşit să facem asta pe toată durata partidelor.

Se pare că nu a fost de ajuns să avem o atitudine bună. Cred că au fost multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. În meciul cu Franţa a fost primul gol venit după un fault. În al dolilea meci, o neatenţie.

Ne aşteptam la critici pentru că nu am făcut un Campionat European bun. E normal ca atunci când termini pe ultimul loc să te aştepţi la critici. Nimeni nu e mulţumit şi suntem conştienţi că trebuia să facem mai mult.

Trebuie acum să trecem peste acest moment, e timpul să ne gândim la viitor [...] Aşteptările erau mari, ne doream foarte mult. Credeam că putem să facem mai mult, pentru că am văzut cum ne-am comportat în calificări şi aveam credinţa că puteam reuşi mai multe"", a declarat Vlad Chiricheş.

Despre problemele fizice:

"Echipa Elveţiei a avut un joc mult mai combinativ decât cel al Franţei, au avut posesia mult mai mult şi asta ne-a pus în dificulatate.

Când ai mingea ţi-e mult mai uşor să alergi, e normal.  Toată lumea regretă că nu am reuşit să avem o posesie mai bună. Asta ne-ar fi ajutat şi din punct de vedere fizic.

E normal să fie o stare de oboseală. Am jucat cu Franţa în primul meci, meciul de deschidere, cu o încărcătură foarte mare, iar asta s-a simţit în al doilea meci"

Meciul cu Albania:

"A fost o neatenţie şi asta a dus la golul primit.Eu cred că în meciul cu Albania, poate nu am fost atât de percutanţi, mai concentraţi. Dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu poţi spune că au avut ceva faze să înscrie. Nu am reuşit să înscriem, să avem mai multe şanse de gol.

Toată lumea şi-a dorit foarte mult. Probabil şi presiunea foarte mare, aveam nevoie de o victorie"

Despre viitorul seleţioner:

"Nu cred că ar trebui să-mi dau eu cu părerea despre ce selecţioner va veni. Sper ca cei din Federaţie să ia decizia cea mai bună, o decizie care să ne ajute pe noi să performăm. Cred că cine va veni trebuie să încerce să creeze un grup la fel de puternic cum a fost în calificările pentru acest Campionat European şi să încercăm să ne calificăm la CM"

Ce s-a întâmplat după meciul cu Albania:

"Suntem oameni şi suferim, e normal, dar nu am văzut pe nimeni să plângă. Fiecare a trăit în modul lui finalul meciului.

Cred că rămânem o echipă, un grup unit, chiar dacă nu am reuşit un rezultat foarte bun. Nu am refuzat să discut cu presa, eu chiar am trecut prin zona mixtă şi nu am fost oprit de nimeni.

Vreau să vă spun că ideea acestei conferinţe de presă a fost a mea, când am văzut tot ce s-a întâmplat după meci. Am spus că e mai bine să avem o conferinţă de presă într-un cadru organizat"

Ce ar trebui să se schimbe în fotbalul Românesc:

"Cred că această întrebare ar trebui adresată staff-ului organizatoric. Nu cred că mă priveşte pe mine în poziţia mea de căpitan al naţionalei ce ar trebui să se schimbe în fotbalul românesc. Eu văd doar că Gheorghe Hagi are o academie puternică, încearcă să scoată jucători puternici şi cred că asta ne-ar ajuta foarte mult"

Mesajul pentru suporteri:

"Ştim foarte bine că nu am reuşit să le aducem bucurie în această perioadă. Am văzut o mare parte a suporterilor cu speranţe şi am încercat să facem tot ce am putut noi mai bine. Nu am reuşit şi îmi pare rău pentru deziluzia asta. Ne doream enorm să îi vedem în stradă, să îi facem fericiţi"


Fundaşul de 26 de ani a refuzat să vorbească cu presa după înfrângerea cu Albania, dar şi la revenirea în ţară a naţionalei, însă o va face în cadrul conferinţei organizată la sediul FRF.

RĂMÂI PE WWW.PROSPORT.RO pentru a urmări conferinţa de presă susţinută de Vlad Chiricheş

Reprezentativa României a revenit marţi dimineaţa în ţară, la bordul unui charter, după eliminarea de la Campionatul European din Franţa. Tricolorii au încheiat Grupa A pe locul 4, cu un singur punct, după două înfrângeri 1-2 cu Franţa şi 0-1 cu Albania şi o remiză, 1-1 cu Elveţia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.