VIDEO INTERVIU | Copilul care intra pe Ghencea, de mână cu Roberto Carlos, a ajuns mare: „Lângă Messi mi-aș dori să joc acum”. Voință de la tata și de la Mike Tyson, peretele din Crângași lovit de mii de mingi, minusul viteză și scorul partidei România – Polonia

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Dan Mirea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Te privește-n ochi și răspunde prompt. Colțurile gurii i se lasă atunci când aude de interesul marilor cluburi din Europa și spune că rămâne cu picioarele pe pâmânt. Deși gândurile-i zboară. Îi zboară la prima strângere de mână galactică sau la cascada de driblinguri de pe Nou Camp. E și normal. Abia a intrat în clubul jucătorilor cu prefix 2 la vârstă și mintea-i invadată de mii de gânduri. Hagi i-a dat bilete de încredere. Daum i-a oferit permisul de intrare între cei 11. Cei mai buni 11 ai României. Iar el dă înapoi toată știința și bucuria sa de a juca fotbal. 

Răzvan Marin nu e doar un fotbalist. E și un personaj. Deja. Ca și tatăl său. Tonic, entuziast, preocupat și setat pe jocul și cu dreptul, și cu stângul, fiul lui Braveheart Petre Marin își arată deja inima mare. ProSport i-a descoperit-o în 10 minute, la două bătăi de inimă distanță de el, la masa din cortul multicolor de la Mogoșoaia.

De ce fotbal și nu box?
Haha, eu nu m-am gândit nicio secundă la asta, dar știu la ce bați, tata a făcut box și fotbal în paralel câțiva ani, dar după s-a axat numai pe fotbal. Și cred că a făcut bine… Dar rămâne cu sufletul și alături de box, e fan Mike Tyson și revede și acum meciurile importante ale lui Iron Mike. Are pozele lui și pe telefon.

Tatăl tău spunea în trecut că s-a inspirat din calitățile pur sportive ale lui Tyson. Ai de învățat de la el?
Am identificat nenumărate lucururi bune: ambiția lui, pregătirea draconică, puterea de a o lua de la capăt după ce a rămas falit. Și nu în ultimul rând, sufletul lui mare… știți foarte bine de ce s-a apucat Tyson de box… Și mă mai inspir și eu din vorbele lui Cus D’Amato (n.r. – mentorul lui Tyson).

La ce te referi?
Italianul spunea că boxerul cu mai multă inteligență, dorință, determinare și voință va avea mereu de câștigat.

În ce fază a carieriei te afli acum, la 20 de ani?
Mă bucur de perioada asta bună prin care trec și sper să o țin tot așa și sper să ajung cât mai sus.

Când ai început fotbalul, când te-au dus părinții tăi la fotbal, anticipai că la 20 de ani vei ajunge jucător în națională, că vei fi dorit de marile cluburi din Europa și că vei fi antrenat de Gheorghe Hagi?
Nu m-am gândit la aceste lucruri. Ă‚sta e visul oricărui jucător să ajungă la echipa națională a României.

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, în perioada copilăriei, în perioada junioratului, ai fi lucrat la mai multe aspecte ale jocului tău, detalii pe care simți că acum ar trebui să le îmbunătățești?
Da, cred că tot timpul avem ceva de învățat și de îmbunătățit. La viteză n-am ce să fac, e greu s-o mai îmbunătățești, cu asta te naști. Poate aș fi îmbunătățit anumite lucruri.

Daum l-a introdus din primul minut, la Erevan, împotriva Armeniei, a marcat la debut, iar evoluția sigură de la mijlocul terenului l-a adus în primul „11″ și cu Kazahstan. Acum, cu Polonia are toate șansele de a intona imnul de la mijlocul terenului, pe Arena Națională.

  • Posibilul cuplu de mijlocași defensivi ai României, la meciul cu Polonia: Hoban (Hapoel Be’er Sheva) – R. Marin (Viitorul).
  • Opțiuni: Bicfalvi (Tom Tomsk), Dragoș Nedelcu (FC Viitorul) și Prepeliță (FC Rostov).

Când ai simțit că ești cu adevărat fotbalist?
Din vară trec printr-o perioadă foarte bună, acesta ar fi momentul, mai ales după meciul cu Armenia, când am marcat la debut, cred că acesta ar fi acel „boom”. Nu vreau să mă opresc aici, mai am multe de demonstrat și sper să ajung cât mai sus.

Dacă cineva te-ar întreba ce ai învățat cel mai mult de la Gheorghe Hagi, ce i-ai spune?
De toate m-a învățat, m-a învățat orice, despre fotbal, despre viața de zi cu zi, despre cum trebuie să ne manifestăm în afara terenului și lucruri de genul acesta. Dar dânsul știe foarte mult fotbal și oricine are de învățat de la el.

Uitându-te la imagini cu el, de când juca, ai încercat să copiezi un dribling de-al lui?
(Zâmbește) Nu, eu am calitățile mele, Mister le avea pe ale lui. N-am cum să încerc ce făcea dânsul, pentru că ce făcea era unic și nu știu dacă o să se mai nască un nou Hagi.


De mână cu Roberto Carlos, în Ghencea: „Mă simțeam mândru”

Legat de Academie, ne poți spune un jucător mai tânăr decât tine pe care ar trebui să-l urmărim acum sau în viitorul apropiat?
Da, sunt foarte mulți jucători. Mățan e un jucător foarte bun, Denis Drăguș, Florinel Coman, care deja e în echipa mare a Viitorului și joacă, Băluță, sunt foarte, foarte mulți jucători pe care eu cred că o să-i vedeți curând în Liga 1.

Știi imaginile cu un copil de mingi, aflat la o partidă a Suediei alături de Ibrahimovic și l-a văzut pe atacant lângă el. Cum ai reacționat tu atunci când erai de mână cu Roberto Carlos, la acel Steaua – Real Madrid, 1-4?
Era ceva extraordinar că pot ieși de mână cu un asemenea jucător, după părerea mea cred că a fost cel mai bun fundaș stânga din istoria fotbalului și mă simțeam mândru că puteam să ies de mână cu el.

 


„Tata mă punea să joc cu stângul și dreptul la peretele casei”

Tatăl tău spune, de multe ori, că a avut grijă de tine mai mult mama ta. Ce rol a avut mama ta? Te ducea la antrenamente, mâncai în mașină, te lua acasă, ea te certa, ea te lăuda. Cât de mult a putut tatăl tău să stea departe de tine?
Tata, când eram eu mic, nu prea avea timp, era și el cu fotbalul, cantonamente, meciuri și așa mai departe, dar mama a stat mereu cu mine, aveam un program foarte încărcat, plecam dimineața, din Crângași, unde stau eu, până la Lia Manoliu. Cu mașina mergeam direct la antrenament, după la școală, după venea, mă lua și ajungeam acasă și făceam teme. Tot timpul a stat după mine.

Cât de greu a apăsat pe tine numele Marin?
Nu a apăsat greu, când m-am apucat de fotbal și că va fi destul de greu, mai ales că tata a jucat mulți ani la Steaua și în fotbalul românesc și știam că va fi destul de greu să-i întrec performanțele și încă mai am de muncit ca să-l întrec și a fost ceva aparte. Sunt mulți copii de fotbaliști care trec prin lucrurile acestea.

Unde apasă mai mult tatăl tău, în ceea ce privește calitățile tale fotbalistice? El spunea că „l-am bătut la cap să învețe să dea și cu stângul și cu dreptul”.
Așa este, când eram în curte tot timpul mă punea să joc și cu stângul și cu dreptul la peretele casei și cred că acest lucru m-a ajutat foarte mult, pentru că în momentul acesta lovesc mingea foarte bine cu ambele picioare.

El unde spune să mai plusezi?
Depinde, după fiecare meci îmi spune câteva ceva, depinde de meciul respectiv. Uneori îmi spune că trebuia să fiu mai agresiv, uneori îmi spune că trebuie să am mai mult curaj și să iau mingea de mai multe ori cu mine. Sunt multe lucruri pe care le discut cu tata, mai ales după meciuri.


„Stăteam cu Ianis și Casap să executăm lovituri libere”

La ce echipă nu te-a transferat presa până acum?
Nu știu, nu mă gândesc la asta, momentan sunt la Viitorul, mai este până în iarnă sau până în vară, vom vedea dacă va fi ceva.

Când te poți trezi dimineața și poți să asculți melodia „What a wonderful life”?
Cred că atunci când o să ajung undeva sus.

A fost o perioadă în care naționala României a avut evoluții slabe. Acum, cu un amestec de jucători cu experiență și cu jucători tineri, România e undeva sus. Care e părerea ta despre fotbalul românesc?
Fotbalul românesc, la Liga 1 mă refer, cred că a scăzut foarte mult. Sperăm să ne revenim cât mai curând și să ajungem în elita fotbalului mondial. Iar cu naționala cred că o să facem o treabă foarte bună și în aceste calificări și pe mai departe.

Cât stai după antrenament, dacă stai, să execuți lovituri libere sau să tragi la poartă?
Foarte mult stăteam, dar nu am mai avut timp, în ultima vreme, dar anul trecut stăteam și câte 45 de minute, o oră. Stăteam cu Ianis Hagi și cu Carlo Casap și executam lovituri libere.

Cum arătau picioarele tale, după ultimul meci cu Kazahstan?
Bine, din fericire pentru mine. A fost un meci dificil acolo, dar mă bucur că am ieșit bine de acolo, de pe teren.

Știi celebrul joc „mima”, din copilărie, cum ai mima ce va arăta tabela după România – Polonia?
(Câștigăm cu 3-0 ne arată Marin). 3-0 pentru noi. Important e să câștigăm.


„Cei de la Steaua nu m-au mai vrut acolo”

Lewandowski cum ți se pare? Există voci din fotbalul românesc și din cel mondial, care susțin că el este cel mai în formă atacant de careu din lume. Cum îl percepi tu, ca fotbalist, ca mijlocaș, pe Lewandowski?
E un jucător nemaipomenit, care, după părerea mea, face parte din elita fotbalului, ca Messi, Ronaldo, Suarez, Neymar. E un atacant care marchează foarte mult și reușește să-și creeze foarte multe ocazii, cu destul de multă ușurință. Sperăm ca la meciul cu noi să nu fie într-o formă bună și sperăm să câștigăm noi.

Cât de valabilă mai este, pentru tine, afirmația „Steaua nu se refuză”?
Nu știu dacă Steaua se refuză sau nu. Am văzut acum câteva zile că dânșii nu m-au mai vrut acolo. Asta e, vom vedea ce se întâmplă pe viitor.

Domnul Daum ce v-a cerut de la zilele astea de antrenamente, în contextul meciului cu Polonia? A mărit ritmul antrenamentelor?
Încă n-am apucat să stăm la o discuția, așa, în mare, încă n-au venit toți băieții. Am vorbit puțin la masă, ne-a urat „Bun venit!”, ne-a spus că trebuie să fim concentrați 100% pentru acest meci ca să câștigăm.

Nu te mai întreb la ce echipă ai vrea să joci, pentru că asta vei fi întrebat toată cariera. Te întreb lângă ce jucător ai vrea să joci?
Lângă Messi, cred că oricine își dorește asta. Mă uit în Anglia și îmi place foarte mult Liverpool cum joacă și are jucători foarte buni, Manchester City, la fel. Sunt mulți jucători lângă care aș vrea să joc.

  • România dispută un joc care ar putea schimba cursul calificării, la Campionatul European din 2016, vineri, de la ora 21:45, iar Răzvan Marin a ținut să le transmită suporterilor României un mesaj: „Veniți alături de noi să ne susțineți indiferent de rezultat. La sfârșit sper să ieșim câștigători și să vă bucurăm de ceea ce am făcut pe teren”
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen