VIDEO | "Am avut multe discuţii cu Lucescu şi ştiu asta!" De ce varianta "Il Luce selecţioner" are şanse mici să se concretizeze

24 mai 2017 4265 afişări Nationala

România este foarte aproape de a rata încă un Campionat Mondial, în condiţiile în care ocupă doar locul 4 în grupa de calificare, iar meciurile cu echipele cele mai puternice se joacă în deplasare în a doua parte a preliminariilor. Astfel, în discuţie poate intra inclusiv o înlocuire a tehnicianului Christoph Daum, iar preşedintele FRF a vorbit despre doi tehnicieni români pe care i-a mai dorit şi în trecut: Cosmin Olăroiu şi Mircea Lucescu.

Ambii antrenează de mulţi ani în străinătate, iar Burleanu a recunoscut public că i-a contactat pe cei doi în trecut, precizând de asemenea că nu va ezita să o facă din nou, dacă va fi pus în situaţia de a numi un nou selecţioner.

Totuşi, varianta "Mircea Lucescu" pare să aibă mici şanse de reuşită. Invitat la ProSport Live, Constantin Anghelache  a precizat că sunt şanse mici ca actualul antrenor al lui Zenit să revină la naţioanală. 

Mircea Lucescu a fost selecţionerul României între 1981 – 1986, iar fostul preşedinte executiv al lui Dinamo, recunoscut drept un apropiat al lui Il Luce, spune că, în general, tehnicianul de 71 de ani nu obişnuieşte să mai lucreze la echipele de la care a plecat la un moment dat.

"Lucescu e oricând o variantă optimă pentru a fi selecţioner. A fost selecţioner la orice echipă din afară, în condiţiile în care o echipă îţi oferă o limitare de buget, de jucători. El mai are contract cu Zenit, îl ştiu pe Mircea că e un tip care nu cedează, mai ales că mai e şi criticat. El vrea să demonstreze că ceea ce e scris în contract îndeplineşte. Cred că nici Zenitul nu e precoupat să găsească un alt antrenor. Cred eu că în conducerea lui Zenit sunt şi probleme. Mircea are de cele mai multe ori capacitatea de a se controla, dar pare că i-a supărat pe unii şi pe alţii.

Lucescu, din foarte multe discuţii cu el, nu se mai întoarce pe unde a mai fost. Anii trec, dar se adună în contul vieţii unui om. Din acest punct de vedere, depinde doar de Lucescu dacă spune da. Evenimentele sunt foarte aglomerate acum la naţională şi FRF. Ţin să accentuez ceva. Lucescu nu se mai întoarce pe unde a fost. De câţi ani îl curtează Galatasaray? El e bine, aşa zic eu, şi are maxima: e bine să stai la picioarele tale sau pe picioarele tale mai bine zis", a declarat Constantin Anghelache la ProSport Live. 

În acest moment, Mircea Lucescu se află sub contract cu Zenit Sankt Petersburg până în vara anului 2018, perioadă care coincide cu expirarea înţelegerii dintre FRF şi Christoph Daum.

  • 10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)
  • 1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)
  • 4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)
  • 5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)
  • 8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00) 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.