VIDEO EXCLUSIV | Brigada de la CFR - Dinamo, făcută PRAF! "Găman s-a şmecherit prea repede... Şovre nu lua decizia corectă nici împuşcat! Cum să aibă reacţie? Reacţiile erau prin buzunare!"

11 aug 2017 13434 afişări Comentează şi tu Liga 1
VIDEO EXCLUSIV | Brigada de la CFR - Dinamo, făcută PRAF! "Găman s-a şmecherit prea repede... Şovre nu lua decizia corectă nici împuşcat! Cum să aibă reacţie? Reacţiile erau prin buzunare!"

Penalty-ul din care CFR Cluj a înscris singurul gol al derby-ului cu Dinamo, acordat de centralul George Găman în minutul 36 al partidei, după un presupus henţ al lui Nedelcearu, a generat reacţii dure din partea roş-albilor la adresa rivalei şi a brigăzii de arbitri, iar părerea "câinilor" e susţinută şi de alţi oameni din fenomen.

Intrat în direct la ProSport LIVE, fostul mare arbitru internaţional Adrian Porumboiu i-a criticat fără menajamente pe George Găman şi pe asistentul Octavian Şovre, precizând că decizia pe care aceştia o aveau de luat era extrem de simplă: să lase jocul să continue, în condiţiile în care balonul l-a lovit în umăr pe Nedelcearu.

Porumboiu a amintit şi de antecedentele avute de Şovre şi alţi arbitri din Liga 1 la meciurile jucate de CFR în trecut.

"Faza trebuie descompusă profesional. Poziţia arbitrului la acea fază este una greu de acceptat. Dacă observatorul sau cei care instruiesc, în momentul în care arbitrul stă cu spatele către asistent, asta e o poziţie mai mult decât neadecvată.

Probabil ar trebui să-şi caute o poziţie încât să-şi mărească unghiul de vedere.

Nu poate să fie vorba de penalty la acea fază, iar în astfel de meciuri nu dai penalty decât atunci când eşti sigur 100%. Când dai un astfel de 11 metri, ai ceva care te macină. E un penalty care n-a existat.L-am lăudat pe acest băiat în trecut, dar acum nu-mi mai place. S-a şmecherit prea repede... Nu are nicio scuză pentru că repetă anumite decizii.

Sunt surprins de maniera generală pe care o are la meciuri, eu lăudându-l în trecut cu cea mai mare satisfacţie.

Acum, ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu faza respectivă. Presupunând că ar avea dreptate, că mingea l-a lovit în mână (n.r. pe Nedelcearu), că a dus braţul într-un gest voit. Aţi văzut că i-a dat mâna pe spate? Că mâna se duce în spate în mod normal din acea lovitură. Eu nu am văzut că şi-a deplasat mâna [...]

Cea mai bună poziţie o avea domnul Şovre aici. Iar domnul Şovre, la ce antecedente are cu CFR-ul, şi dacă îl împuşca, el tot nu arăta ce trebuia să arate! Vă uitaţi în caseta lui, cu câte nenorociri a făcut cu CFR-ul, cu Kovacs şi Haţegan, atâtea de multe au încât acolo a rămas aşa, pe bandă rulantă. Puteau să tragă şi cu pistolul, el nu a văzut pistolul [...]

Asistentul Şovre avea tot câmpul vizual să vadă că n-a fost henţ, dar i-a convenit varianta asta. Fiind aproape, fiind acolo, au legături prea puternice, prea stânse şi nu uită treaba asta. Nu vor uita anumite lucruri pe care le-a făcut CFR-ul.

Octavian Şovre nu e la prima decizie de acest gen, iar Găman ar face bine să lase ecusonul FIFA, că e prea greu pentru el. Să dai penalty la această fază...

Şmechereşte, asta a aşteptat, asta a venit. Şi a punctat-o băiatul (n.r. George Găman) [...]

E o fază banal de simplă, pe care trebuie să o judeci că d-aia eşti arbitru. Eu nu cred că a fost cu dedicaţie. Dar la ce antecentede au... Şovre, Kovacs, Haţegan... Sunt trupa de balet a CFR-ului de o viaţă. Şi nu cred că au cum să se schimbe, să se modeleze acum. Acum, păcat că a intrat şi Găman rapid. Sunt lucuri care se pot întâmpla şi lucruri care nu se pot întâmpla.

Cum să nu vezi tu, asistent cu experienţă. Să nu-i spui prin cască. Semnalizezi şi cu fanionul dacă e cazul. E o treabă în care reiei jocul cu minge de arbitru şi nu e nicio problemă.

Nu putea (n.r. Şovre să aibă reacţie). Reacţiile erau demult... Reacţiile erau şi prin buzunare. Mă rog, nu avea ce să mai... Îi leagă treburi de nezdruncinat
", a declarat Adrian Porumboiu la ProSport LIVE.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.