VIDEO | Cât îl mai păsuieşte Badea pe Negoiţă? Anghelache anunţă intenţiile fostului acţionar de la Dinamo: "Problema e mai complexă decât pare". Ce se întâmplă cu cele 92% din acţiuni dacă vor fi scoase la licitaţie

31 ian 2017 9602 afişări Liga 1

Constantin Anghelache, fostul preşedinte de la Dinamo, a vorbit, la ProSportLive, despre sechestrul asigurator pus lui Ionuţ Negoiţă asupra acţiunilor de la Dinamo, în contul datoriei de 2 milioane de euro pe care finanţatorul clubului o are faţă de fostul acţionar, Nicolae Badea.

Anghelache a dat asigură că Dinamo nu va ajunge, din cauza datoriei lui Negoiţă, în postura echipei lui Gigi Becali, care a pierdut în instanţă dreptul de a mai purta numele „Steaua”.

Este exagerată această apreciere. Dinamo nu este în situaţia Stelei. La Steaua e o discuţie care s-a întâmplat în 2003 şi în anii respectivi văd că s-au desluşit anumite date. La Dinamo nu e nicio problemă complexă decât o dispută pe cale juridică între fostul acţionar, domnul Badea, care avea de primit nişte bani şi domnul Negoiţă, cel care este proprietar.

Este normal că într-un proces civil s-a aplicat sechestru asigurator, dar asta nu înseamnă că pentru cele 2 milioane îţi ia cineva cele 92% dintre acţiuni. Îşi vor rezolva în scurt timp problema”, a declarat Anghelache.  

Totuşi, problema este la îndemâna celor două tabare şi rămâne de văzut cum finanţatorul echipei, Ionuţ Negoiţă, îşi va achita datoria de 2 milioane de euro. Totuşi, Anghelache dâ asigurări că Nicolae Badea nu ar avea niciun interes să devină acţionar la Dinamo.

"Probabil că după ce cei doi vor discuta despre nişte aspecte... pentru că pot să vă sugerez că problema e mai complexă decât pare la prima vedere. De ce? E vorba despre 33% dintre acţiuni şi a fost vorba de o sumă un pic mai mare, decât a fost această datorie, sumă diminuată prin nişte datorii. Această chestiune de sechestru asigurator este o măsură temporară care asigură că aceste acţiuni nu se vor vinde. Dar dânşii au de discutat nişte chestiuni pe care şi le vor rezolva. Eu nu vreau să intru în nişte detalii, pentru că nu este treaba mea. E o dispută juridică între doi domni. Acţiunile, la licitaţie, nu se vând pe 2 milioane, se vând pe 20 de milioane. Se face un dosar complet din care rezultă care este valoarea intrinsecă a clubului în totalitate.

Eu cred că în fotbalul românesc nu e interesat nimeni să ia o altă echipă, nu numai pe Dinamo. Fanii sunt puţini în fotbal. Competiţia internă este destul de subţirică. Mă gândesc că se trece, în scurt timp, la renegocierea drepturilor de televizare şi s-ar putea să nu mai dea nimeni 30-40 de milioane de euro, pe an, să dea numai 20. Şi imaginaţi-vă atunci ce fac 14 echipe cu o sumă aproape la jumătate. Cineva, pentru că nu-mi place să dau nume, dacă vrea să ia clubul Dinamo trebuie să dea 20 de milioane de euro. Şi ce face? Îşi ia pe cap o aşa zisă echipă pentru care trebuie să cheltuiască 6-7 milioane pe an. Lumea crede că dacă preiei un club faci mare afacere, că te pricopseşti cu bani de n-ai ce face cu ei. Nu! E delicat, pentru că în fotbalul românesc banii s-au subţiat în totalitate. Nu există surse financiare, a adăugat fostul preşedinte.  

Despre o revenire surpriză a lui Badea, la Dinamo, alături de Marius Stan: "Este o idee, dar nu e o soluţie. Nu cred, mai ales că Nicu Badea a zis că nu-l interesează echipa Dinamo, ci numai să-şi recupereze datoria pe care o are de luat. Domnul Badea, când şi-a vândut cota parte de acţiuni a vândut-o ca să scape. Şi acum să se întoarcă înapoi? Clubul are altă valoare acum".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.