"Totul despre colegii mei" la ProSport LIVE | Care era salariul mediu al unui jucător de la Steaua pe vremea lui Reghecampf şi pe cine au vrut să-l transfere cei de la Marseille: "Avea o calitate foarte rară, era ca Messi"

19 aug 2015 6404 afişări Liga 1

În cadrul rubricii Totul despre colegii mei, de la ProSport LIVE, Marcel Puşcaş şi-a adus aminte de primul ”11” pe care Steaua l-a folosit în eşecul de pe ”Parc des Princes”, 0-5 cu PSG. Puşcaş era atunci preşedintele clubului militar şi susţine că acea generaţie a fost de excepţie.

Zoltan Ritli - Olimpia Satu Mare, Cluj, Steaua Bucureşti. Un băiat foarte, foarte serios. Un băiat cu mobilitate bună, reflexe foarte bune. Din păcate, puţin emotiv. Bucureştiul l-a apăsat puţin. Sunt oameni care nu se adaptează.

Marius Baciu - căpitan, posesor de licenţă B proaspăt demis de la Chiajna. Lupător, îşi mobiliza colegii, curajos, pozitiv. Nu avea teamă de adversar.

Iulian Miu - mie îmi plăcea şi viaţa lui extrasportivă. Era frumos, erau fetele interesate de frumuseţea lui. Tehnica era cam slabă, dar bătăios. A jucat nişte meciuri pe stânga şi avansa, apoi i-o dădea lui Răchită înapoi, vreo 40 de metri. Stângul îl avea pentru a se urca în tramvai.

Laurenţiu Regehcampf - l-am adus de la Târgovişte, ”micul Ajax”. S-a integrat rapid, tehnică bună, fantezie bună. Viaţa extrasportivă ok. Fosta soţie, Mariana, o ştiam, s-a ocupat de viaţa lui extrasportivă. Avea bani, câştiga bani, era frumuşel, avea 20 de ani, hai să ieşim...

Valeriu Răchită - nu-mi place aici cum arată (n.r.- în poza prezentată pe ecranul din studio). Serios, execuţii bune, puţin cam lent, inteligent. Şi-a făcut treaba la Steaua

Damian Militaru - cred că nu există post pe care să nu fi jucat în cariera lui. Cred că şi portar a jucat. Săracul, avea 5.000 de dolari pe an, aşa erau salariile la Steaua atunci. Rotariu, Matei, Lăcătuş şi Răchită aveau mai mult. L-a uitat Dumnezeu pe Militaru vreo trei ani cu salariul. Apoi a venit la mine şi mi-a spus. I-am făcut 10.000 de dolari pe an. Cu prime cu tot, ajungeau la 40-50.000 de dolari pe an.

Tibi Csik -  se zicea că nu ştie nimic. Dar era un băiat pe care te puteai baza. Pe toţi te puteai baza. În apărare - nota 10. În atac - mai, mai...

Roland Nagy - pozitiv, moral de concurs precar. Foarte emotiv. La antrenamente era foarte bun, dar la meciuri începea să se piardă

Iosif Rotariu - e cu doi ani mai mic decât mine şi îmi spunea ”nea Marcele”. Un băiat foarte bun. El a ţinut mijlocul, era ca măgarul între oi. Foarte important în angrenajul acelei echipei.

Laurenţiu Roşu - a jucat pe patru posturi. Inteligent, părea uşor flegmatic. Dar avea nişte soluţii  foarte interesante

Denis Şerban - 2,5 milioane de euro oferea Marseille. Domnul Gaţu, comandantul clubului, a cerut trei milioane de euro. Ne-au spus că bugetul este de 2,5 milioane de euro. Jocul cu capul nu, lovitură de cap, faza defensivă nu. Are o mare calitate, era ca Messi: viteza de alergare cu mingea la picior. Alerga cu mingea la picior de parcă nu o avea. E o calitate foarte rară. Din păcate, s-a stins repede. S-a dus la un club mult prea mare pentru el la vremea respectivă, Valencia. Dacă se ducea la un club mai mic, Salamanca de exemplu, să crească acolo... era altceva. Dar aşa a stat 4-5 ani pe bară.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.