Film mut cu happy end! VIDEO REZUMAT Dinamo - Concordia 2-0! Axente şi Matei au adus victoria

11 mar 2013 17990 afişări Liga 1

La finalul meciului cu Rapid, Cornel Ţălnar a oferit o declaraţie cu substrat, menită să provoace orgoliul propriilor fani: "Azi am văzut un public admirabil, aşa aş vrea şi eu, cu Chiajna. Fără fani va fi greu". Şi, culmea!, dinamoviştii l-au ascultat. 6.500 de fani pe stadionul din "Ştefan cel Mare" pentru o echipă fără repere, aşa cum e Dinamo acum, seamănă cu ajutoarele ONU în Sudanul în care s-a decretat starea de foamete.

Meciul începe, iar Dinamo, cu două victorii în acest start de retur, calcă din start pe acceleraţie. Alexe e deschis bine şi, de la 30 de metri, îl mai vede în faţă doar pe Cobrea. Avansează, dar, intrat în careu, şutează slab şi-l transformă în remarcat pe portarul Chiajnei, care scoate cu piciorul (5). Chiajna e o echipă care nu mai are consistenţa din prima parte a campionatului şi, cu doar un închizător, le oferă mult mai multe spaţii adversarelor. Dar Dinamo nu are regizor, pentru că Munteanu e într-una din acele zile când nu îi iese nimic, iar Boubacar pare deja un pariu pierdut. În consecinţă, Dinamo are balonul, dar îl plimbă dintr-o parte în alta, fără mari rezultate. În fine. Andrei Cristea încearcă să-şi aducă aminte cum e să dai gol. Scapă şi el de apărarea Chiajnei, dar, din nou singur cu Cobrea, se împiedică la 15 metri şi cade peste singurul adversar care-i mai rămăsese în faţă (23). Curtean are şi el o şansă, dar, dintr-o poziţie bună, în mijlocul careului, este blocat de Leca (38). Matei încearcă şi el o execuţie pretenţioasă, un lob cu efect, din unghi, dar mingea ocoleşte vinclul.

Axente, la locul potrivit

La pauză, Ţălnar schimbă, îl introduce pe Dandea în locul lui Grigore, cel mai slab fundaş al dinamoviştilor în prima repriză, dar lucrurile rămân la fel. Ba mai rău, Dinamo continuă posesia, însă de data asta fără să mai ameninţe poarta lui Cobrea. Pe final, Nica este eliminat pentru o intrare dură, dar asta nu-i împiedică pe "câini" să păstreze aceeaşi atitudine pasivă. Pas, pas, pas, pas şi niciun şut care să-i sperie pe ilfoveni. Noroc cu Cobrea, care a ieşit pe sub toate centrările dinamoviste, dar şi cu Axente, care a fost acolo, în faţa porţii, când a trebuit. Apoi, în ultimul minut, Alexe n-a mai greşit o pasă simplă la Matei pentru un 2-0 final şi pentru speranţele europene ale "câinilor".


Dinamo: Bălgrădean - Nica, Grigore, Luchin, Rus - Matei, Boubacar, Munteanu, Curtean - Cristea, Alexe

Rezerve: Naumovski, Muşat, Rotariu, Dandea, Strătilă, Filip, Axente

Concordia: Cobrea - Belu, Leca, Ghionea, Bambara - Popovici, Purece, Paraschiv, Zuluf, Serediuc - Wellington

Rezerve: Iancu, Balgiu, D. Stan, A. Stan, Fl Ilie, Bucurică, Belica

CLICK AICI pentru comentariul LIVE TEXT al partidei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.