EXCLUSIV | Mircea Lucescu, refuzat de Ionuţ Lupescu! "Ştia că mi-e greu"

8 mar 2018 14739 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Mircea Lucescu, refuzat de Ionuţ Lupescu! "Ştia că mi-e greu"

Mircea Lucescu a construit în Giuleşti, în a doua parte a anilor '90, o echipă valoroasă, ridicată şi pe trei piloni de siguranţă.

Astfel, oamenii cu care Il Luce lucrase la Dinamo, Mircea Rednic, Ioan Ovidiu Sabău şi Dănuţ Lupu, au ajuns să pună umărul la o serie de performanţe care le înviorează şi azi retina suporterilor din Grant. Lucescu a intenţionat însă în acea perioadă să-i aducă în Giuleşti şi pe doi dintre copiii săi de suflet, Ionuţ Lupescu şi Florin Răducioiu, pe care i-a propulsat în echipa mare a lui Dinamo încă de când cei doi aveau 17 ani. Titulari în prima reprezentativă condusă de Anghel Iordănescu, cei doi l-au refuzat însă atunci când Lucescu i-a chemat în Grant. Rapid a câştigat Cupa României în 1999 şi campionatul în 1999 şi 2003.

"Da, nea Mircea ştia că mi-e greu să mă întorc în ţară la altă echipă, eu am crescut acolo, eram cu Răducioiu din '81. Toţi cei pe care i-ai enumerat tu nu proveneau din pepiniera lui Dinamo. Eu m-am întors în ţară pentru Dinamo, dacă Dinamo nu ar fi avut opt ani de zile fară cupe şi campionate (n.r. - 1992 -1999), nu m-aş fi întors. Nu degeaba se spune "Câine până la moarte"... Cred că un cap de câine din cei doi de pe emblemă... ştii al cui e...", a spus Lupescu, într-un interviu acordat ProSport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.