EXCLUSIV | "Dacă-l vedeai la antrenament, nici nu-l băgai în meci". Cum şi-a clădit reputaţia poate cel mai bun străin din istoria fotbalului românesc

30 iul 2018 4744 afişări Liga 1

FC Vaslui, o echipă fără mare tradiţie fondată în 2002, i-a cucerit pe mulţi fani ai fotbalului românesc datorită infuziei de jucători spectaculoşi, care practicau un joc plăcut ochiului. Wesley (37 de ani) a fost unul dintre cei mai apreciaţi străini trecuţi prin Liga 1, fiind la fel de cunoscut şi pentru viaţa sa extrasportivă.

Deşi micuţa echipă din Vaslui plătea salarii uriaşe pentru fotbalului românesc, Adrian Porumboiu nu a reuşit să câştige niciun campionat şi termina sezonul „la mustaţă” în spatele liderului. Tocmai aceste salarii mari au atras la Vaslui fotbalişti peste nivelul ligii precum: Wesley, Adailton, Temwanjera, Cerniauskas, Varela sau Cerniauskas. Un loc special la echipă îl avea Wesley, văzut de mulţi cel mai bun străin care a jucat vreodată în România.

După ce fostul patron al echipei a dezvăluit serile de pomină ale brazilianului, acum fostul secund al echipei, Ciprian Panait, a recunoscut că atacantul nu trăgea foarte tare la antrenamnte, dar devenea decisiv în partidele oficiale: "Nu ştiam cănd are Wesley asemenea seri. Se antrena la acelaşi nivel, era un profesionist desăvârşit. Se antrena la acelaşi nivel. Nu puteam să spunem că a avut o seară mai reuşită sau mai puţin reuşită. Ce vă pot spune despre el e că era un jucător pe care dacă-l vedeai în timpul antrenamentului, din punct de vedere tehnic, poate nu-l băgai în primii 18 pentru meciul următor. La antrenament nu avea mari realizări, dar era profesionist, era un lider. În schimb, în timpul meciului făcea diferenţa, trăgea echipa după el şi pentru noi a fost un sprijin desăvârşit", a declarat Panait la ProSport LIVE.

Citeşte şi câteva dezvăluiri increibile ale lui Porumboiu despre Wesley:"Se dormea în vestiar, nu aveau nicio treabă". Porumboiu, dezvăluiri despre fotbalistul care bea şi 62 de beri într-o noapte, dar tot era cel mai bun. Momentul în care Wesley l-a făcut să lase capul în pământ: "Băi, sunteţi nebuni la cap?! Cum să mă iau de el?"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.