EXCLUSIV | A venit răspunsul pentru o mare "problemă existenţială" a Ligii 1! LPF, despre programările lui Dinamo în zilele de luni: "Nu-mi plac aceste meciuri!"

29 ian 2019 6199 afişări Liga 1

LPF, prin vocea secretarului general Justin Ştefan, a răspuns, punct cu punct, protestelor fanilor dinamovişti vis a vis de programările meciurilor echipei din Ştefan cel Mare lunea. Ultraşii "câinilor" au afişat la meciurile cu Dunărea Călăraşi, FC Volutari şi Concordia Chiajna mesaje legate de acest aspect, iar acum Justin Ştefan a ales să spună exact cum stau lucrurile în cazul programărilor şi a dat un exemplu dintr-un campionat puternic al Europei.

În direct la ProSport LIVE, Justin Ştefan a abordat pe larg acest subiect şi a dat exemplul Germaniei, unde, atunci când ceva nu le convine, suporterii echipelor de fotbal protestează. Oficialul Ligii a expus motivul pentru care Dinamo este programată mai mult lunea. La reluarea sezonului, Dinamo a fost programată tot într-o zi de luni. Dinamo - Poli Iaşi se joacă pe 4 februarie, de la ora 20:00.

"(n.r. că LPF are ceva cu Dinamo)E un lucru neadevărat. Dinamo e un brand, avem nevoie de branduri, aduc valoare suplimentară competiţiei. I-am rugat pe deţinătorii de drepturi TV, în măsura în care nu există interese extrem de contradictorii cu zona lor comercială, să ţină cont de ceea ce ne-au solicitat cei de la Dinamo.

Ne luăm destul de multe înjurături pentru ora târzie de disputare a jocurilor din Liga 1, poate chiar pe bună dreptate, dar mă întorc la ce discutam înainte de emisiune. Germania, da? Unde suporterii sunt extrem de activi în zona asta de fotbal. Cum vine Liga sau chiar clubul cu o măsură care e împotriva lor, protestează, nu mai vin la meciuri, fac petiţii. În România, avem tendinţa asta a reactivităţii şi a inactivităţii. Respectiv să spunem că e de vină celelalt. E de vină Liga, e de vină Federaţia, e de vină Buleanu, Gino sau mai ştiu eu cine.

Categoric că interesele comerciale ale televiziunilor sunt extrem de importante pentru noi, într-o zonă în care suntem dependenţi destul de mult de banii din drepturile TV şi trebuie să ţinem cont, dar dacă suporterii sunt nemulţumiţi, cred că au şi alte forme de protest şi, eu personal, aş vrea să văd o poveste ca în Germania. Chiar aş vrea s-o văd. Nici mie nu-mi plac meciurile de lunea"
, a spus Justin Ştefan, la ProSport LIVE.


 

Mâna dreaptă a lui Gino Iorgulescu a mărturisit că a discutat cu deţinătorii de drepturi TV pentru a modifica felul în care sunt programate meciurile în Liga 1 Betano: "Meciul ăla de seară pentru voi e important, vindeţi publicitate pe el sau aţi vândut. Foarte bine. Dar nu puneţi două meciuri lunea pentru că, într-adevăr, de celelalt meci ne batem joc. Mie personal nu-mi plac meciul de lunea. Programarea, meciul poate fi frumos. Programarea se face în urma unei discuţii între TV şi Liga. Ultimul cuvânt îl are LPF, dar nu pot să spun că nu mai jucăm meciuri lunea, să neglijez total interesele comerciale ale televiziunilor şi să mă încordez. În contract avem nişte criterii foarte clare de programare. Chiar scrie că dacă cele două părţi nu se înţeleg, cuvântul final îl are Liga. Dar trebuie să fiu înţelegător.Eu nu sunt convins că televiziunile ar avea de suferit dacă am reuşi să schimbăm un pic zilele de disputare. Adică să mergem pe vineri, sâmbătă, duminică. Nu sunt foarte convins, dar s-ar putea să aibă dreptate. Am spus să încercăm, totuşi, să programăm meciurile vineri, sâmbătă, duminică, să vedem cum stăm cu audienţa. Categoric că ei au argumentul prime-time-ului. Acea publicitate e mai scumpă şi, dacă nu reuşeşti să generezi cu un meci la 14:00 sau la 16:00, sâmbata sau duminica, suficientă audienţă ai un prejudiciu financiar", a mai spus Justin Ştefan, la ProSport LIVE.

Meciurile în care Dinamo a fost programată lunea, în acest sezon:

  • Gaz Metan - Dinamo 3-2
  • Dinamo - Viitorul 1-0
  • FC Botoşani - Dinamo 2-0
  • Dinamo - Dunărea Călăraşi 1-0
  • Concordia - Dinamo 0-0
  • FC Voluntari - Dinamo 0-1
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.