Detalii din culisele procesului care poate falimenta FRF şi LPF! VIDEO | Mititelu "aruncă în aer" fotbalul românesc şi anunţă cum i-a "îngropat" Becali pe Sandu şi Dragomir: "Mi-a recunoscut. Lucrurile sunt foarte clare"

25 ian 2017 22832 afişări Liga 1

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, azi, cazul dezafilierii Universităţii Craiova, după ce, în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a decis pedepse de 3 ani cu suspendare pentru Mircea Sandu şi Mitică Dragomir. Doar că procurorii DNA au cerut pedepse de 14 ani cu executare pentru cei doi inclupaţi, iar următoarea şedinţă va avea loc pe 8 februarie.

Adrian Mititelu ar trebui să primească 220 de milioane de euro din partea Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal, după decizia primei Instanţe, iar fostul patron al echipei din Bănie a vorbit despre afirmaţiile din timpul şedinţei făcute de Gigi Becali, chemat ca martor în acest proces, dar şi despre ce a însemnat dezafilierea societăţii pe care acest o deţinea.

“Există înregistrări pentru cele două şedinţe, iar indiferent ce spun martorii lucrurile sunt foarte clare. Declaraţia lui George Becali a fost extraordinar de bună şi eu consider că i-a îngropat (nr. pe Mircea Sandu şi Mitică Dragomir). Mi-a recunoscut. Mi-a spus cu o săptămână, două înainte, ce urmează să se întâmple. Mitică Dragomir zicea că nu face nimic, dar a făcut. Numai eu ştiu cum am fost, în 2011, retrogradat, dar din păcate acest lucrur n-am putut să-l probez. Dar, din păcate, asta a fost realitatea. În 6 ani de zile m-am obişnuit şi cu Tribunalele şi cu programele. Au trecut 6 ani mai pot trece 2 luni maxim", a declarat Mititelu. 

Între cele două tabere, pe timpul şedinţei, au avut loc mai multe clinciuri, în care au fost aruncate câteva cuvinte „dure”: "Mai vulgar s-a adresat Mircea Sandu la adresa mea. Numai eu ştiu cum a fost retrogradată Universitatea Craiova, în 2011. Din păcate, la organele de cercetare penală nu am putut să demonstrez lucrul ăsta. Primul furt a fost cel al lui Găman şi Bărboianu, după retrogradarea, după a urmat excluderea. Veţi vedea că sunt şi alte dosare penale, în care sunt probaţi pentru faptele lor.

Eu zic că acest proces e câştigat din punct de vedere al faptelor şi nu am nicio emoţie la verdictul acestei şedinţe.

Eu aştept ca echipa să fie pusă în situaţia iniţială şi la vară să ne înscriem în Liga 2, unde eram la data faptelor şi să încercăm să revenim în fotbalul românesc să putem să recuperăm, dacă se mai poate recupera ce s-a pierdut în cei 6 ani de necazuri şi de probleme", a continuat Mititelu. 

Gigi Becali s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte despăgubirea de 220 de milioane, pe care Mititelu ar trebui s-o încaseze de la FRF şi LPF: "Parcă a spus-o preşedintele Curţii Europene de Justiţie. Când ajungi la jucătorii lui fată vaca, dar aşa îi moare viţelul. Ai lui fac zeci de milioane. Nu ai văzut că el are 50 de milioane clauze la jucători? Nu mai luaţi în seamă ce spune Gigi Becali, pentru că mai are puţin şi va participa şi el la distrugerea Universităţii Craiova. Şi el şi alţi patroni de fotbal sunt vinovaţi. Nimeni nu a scos un diftong, nimeni nu a spus vreun cuvânt, în acea situaţie. Nimeni nu a făcut nimic. S-au bucurat de răul meu şi s-au înfruptat din echipă şi au distrus o echipă extraordinară. Se crease o echipă deosebită, care până acum câştiga un titlu", a adăugat Mititelu.  

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.