EXCLUSIV | Cristi Balaj: "Burleanu nu are nicio şansă!". Principala schimbare pe care o va face fostul arbitru dacă ajunge la şefia FRF

26 sep 2017 5375 afişări Fotbal Intern

Cristi Balaj ar putea fi unul dintre oamenii care va candida la alegerile FRF de anul viitor. Fostul arbitru internaţional, care de şapte ani are şi funcţia de preşedinte al AJF Maramureş, e susţinut de echipa "Generaţiei de Aur" şi spune că, dacă va fi desemnat drept candidat, scopul său nu va fi doar acela de a-l înlocui pe Burleanu, ci de a schimba total modul în care este condus fotbalul românesc.

Indiferent dacă va intra sau nu în cursa pentru şefia FRF, Balaj este sigur: actualul preşedinte al FRF nu are nicio şansă să mai câştige încă un mandat.

"Dacă voi ajunge să candidez, scopul meu nu va fi să-l schimb pe Burleanu. Degeaba ar ajunge un alt candidat să devină preşedinte dacă nu ar construi nimic şi nu ar realiza mai mult decât administraţia precedentă. Vi se pare normal să avem un Comitet Executiv care nu a fost validat de instanţă şi care se încăpăţânează să menţină Centrele de Excelenţă fără să aibă CIS? Atâta patimă şi răutate este de neimaginat. Nu aş dori să ajungă la federaţie o persoană care atunci când ajunge pe acel vârf de munte să nu poată să respire. Burleanu şi actuala administraţie nu au nicio şansă", a declarat Cristi Balaj la ProSport LIVE.

Balaj ocupă în acest moment nu numai funcţia de preşedinte al AJF Maramureş, dar şi pe cea de consilier al ministrului tineretului şi sporturilor. La Adunarea Generală a FRF din 27 mai, Balaj a fost printre foarte puţinii oameni din sală care au votat contra proiectelor propuse de Burleanu. Printre măsurile trecute de şeful FRF în acel moment, cu o majoritate copleşitoare, au fost modificările de regulament care le interziceau lui Lupescu, Marica şi Chivu să candideze la anul pentru preşedinţia federaţiei, dar şi aprobarea ideii de a lua o sumă de bani din drepturile TV ale Ligii 1 sub pretextul unei "taxe de solidaritate".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.