EXCLUSIV | "Când am ieşit, m-a aşteptat Becali. Maşina avocatului meu a fost blocată de oamenii lui". Episodul ciudat în care au fost implicaţi finanţatorul FCSB şi Cristi Balaj. VIDEO

22 feb 2017 29813 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | "Când am ieşit, m-a aşteptat Becali. Maşina avocatului meu a fost blocată de oamenii lui". Episodul ciudat în care au fost implicaţi finanţatorul FCSB şi Cristi Balaj. VIDEO

Fostul arbitru Cristi Balaj (45 de ani) a fost prezent, marţi, în studioul emisiunii ProSport LIVE. Printre subiectele abordate s-a numărat şi "Pacea de la bufet", aşa cum a fost numită la momentul respectiv de majoritatea presei, un subiect pe care l-a rememorat cu zâmbetul pe buze. Mai exact, Balaj l-a dat în judecată pe Becali, după ce "Latifundiarul din Pipera" l-a jignit pe centralul din Baia Mare.

Un meci Farul - Steaua, disputat la sfârşitul anului 2003 şi câştigat de constănţeni cu 2-1, pe teren propriu, a dus la procesul dintre Balaj şi Becali. Delegat atunci să conducă partida, arbitrul băimărean a comis o eroare care l-a făcut pe Becali să-l numească  "tâlhar, hoţ, vagabond şi pervers". În urma acelei înfrângeri, Steaua pierdea poziţia de lider în clasamentul Ligii 1 în favoarea lui Dinamo. Cuvintele grele adresate de finanţatorul echipei roş-albastre l-au determinat pe Balaj să-l acţioneze în judecată, însă povestea a fost una cu final fericit. Cei doi s-au împăcat, iar Balaj a dezvăluit, la ProSport LIVE, cum s-a ajuns la acestă decizie.

"Am refuzat să am dialog cu el. A fost prima înfăţişare... Tirada lui a fost mai complexă la adresa persoanei care a avut, în aceeaşi zi, înaintea procesului meu, în aceeaşi sală, cu acelaşi complex de judecată. Era vorba, parcă, de Patriciu (n.r. - Dinu Patriciu). Eu am fost unul dintre cei care am susţinut să se rezolve cât mai repede, fără amânări, 'Să rezolvăm şi să aducă dovezile pe care le are împotriva mea'. Când a venit vorba de procesul meu, eu fiind partea vătămată, şi-a schimbat în totalitate discursul. A spus că a exagerat, a luat informaţii, nu este adevărat ceea ce a spus despre mine. Cu toate aceastea n-am vrut să renunţ.

Am cerut foarte mulţi bani, foarte mulţi. Nu ştiu cât aş fi primit. Îl aveam avocat pe Flavius Cladoveanu. Fiind din Baia Mare, n-aveam pe nimeni aici şi... Am hotărât să nu renunţ. Ne-a dat un termen, o doamnă simpatică, căruia Becali i-a spus 'Doamna judecătoare haideţi să vă explic eu cum e la fotbal...' şi replica a fost 'Domnule Becali nu trebuie să-mi explicaţi, întâmplător mă mai uit şi eu şi vă cunosc destul de bine. Şi pe dumneavoastră şi pe domnul Balaj'. A fost suficient, am avut o oarecare uşurare pentru că, chiar nu aveam nimic de ascuns şi nu am renunţat. Judecătoarea a decis să ne cheme în aceeaşi după-amiază, să ne dea un răgaz prin care să ne împăcăm, Becali exprimându-şi dorinţa să ne împăcăm, eu am refuzat. Am părăsit judecătoria prin stânga, Becali cu avocatul meu prin stânga pentru că acolo era maşina cu care venisem. Maşina avocatului meu a fost blocată de oamenii lui Becali, l-a rugat Becali să avem o discuţie şi mă aştepta la Palat. A venit avocatul meu, am spus că refuz total să mă întâlnesc cu el, sunt hotărât să continui procesul. Nu am cum să pierd. Ştiam, chiar dacă greşisem la acel meci, nu sunt ceea ce spune Gigi.

Ne-am prezentat în acea după-amiază, hotărât să continuăm procesul. Ne-au dat un termen şi, când am ieşit, m-a aşteptat Becali şi m-a îmbrăţişat, n-aveam nicio scăpare, nu aveam cum să plec, cu o umilinţă şi cu un discurs pe care îl are un om când simte că greşeşte, că a exagerat. Pe care îl are el atunci când donează bani, are şi o parte bună în interiorul său.

M-a convins să purtăm un dialog. Am purtat un dialog şi i-am spus că n-am făcut-o pentru bani. A zis că regretă şi i-am spus 'Îţi ceri scuze de la mine, dar tu ai declarat în faţa camerelor...' şi mi-a zis 'Nu, Cristi. Acum chem tot ce înseamnă televiziune, merg în faţa camerelor şi o să-ţi dau în scris că tot ce am spus despre tine nu era adevărat'. Şi eu am recunoscut că am greşit, nu a fost nimic de ascuns. A fost suficient pentru mine şi, când am semnat acea hârtie pe care am semnat-o, am făcut o hârtie pe care am semnat-o şi avocatul meu s-a dus la el la birou. M-a sunat avocatul şi i-am impus ca nu cumva să ia vreun ban de la el pentru că voia să ne plătească cheltuielile de judecată şi i-am spus 'Eu nu l-am dat în judecată pentru bani'. Chiar dacă nu l-aş fi iertat, am vrut să-i demonstrez că, din punctul meu de vedere, omenia nu are preţ"
, a spus Cristi Balaj la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.