"Ne-au tratat ca pe ultimii refugiaţi!" Interzişi în pub-uri şi daţi afară de pe stadion pentru că au strigat "România!" Cum au suferit steliştii la Londra. VIDEO

15 mar 2013 11758 afişări Europa League

Mulţi dintre fanii Stelei care au urmărit partida cu Chelsea de pe Stamford Bridge nu vor rămâne cu prea multe amintiri plăcute după seara de joi şi asta nu din cauza rezultatului final al meciului.

Dacă fanii englezi care au făcut deplasarea la Bucureşti au fost făcuţi să se simtă "ca acasă" în România, iar patronii pub-urilor din Centrul Vechi i-au primit pe aceştia cu braţele deschise, reciproca nu a fost valabilă.

Suporterii români (mulţi dintre ei rezidenţi în Anglia de ani buni) care au încercat să se relaxeze înainte de meci la pub-urile din apropierea stadionului au avut surpriza să descopere că nu sunt bineveniţi în locaţiile respective. Pentru a se asigura că niciun român nu le va călca pragul, patronii multor baruri din zonă au pus chiar în vitrină afişe prin care anunţau că permit accesul doar pentru fanii echipei gazdă, iar imaginile trimise de un cititor ProSport pe adresa redacţiei sunt sugestive. "Aveau chiar şi gărzi de corp pentu a ne scoate afară, în cazul în care încercam să intrăm", povesteşte acesta.

"Nu ne plac ca naţie!"

Problemele pentru fanii români au continuat şi în tribune, unde, conform aceluiaşi ProSport, mai mulţi suporteri ai Stelei au fost evacuaţi în momentul în care au început să scandeze "România, România!". (vezi video în player-ul de sus)

"Ne-au tratat ca pe ultimii refugiaţi! Lucrez de cinci ani în Londra şi nu am mai văzut aşa ceva. Noi în România i-am primit pe fanii englezi aşa cum trebuia şi nu cred că au avut vreo problemă...

Totul a început când galeria Stelei a început să strige "România!" Erau mai mulţi români în zona în care stăteam eu şi nu am putut să ne abţinem. Am început să strigăm şi noi. Pentru că ei nu ne plac ca naţie, au început să se ne înjure şi să le solicite stewarzilor să ne scoată afară din stadion.

Eram cam 100 de români acolo şi au scos cam 50 în afara stadionului, cu toate că aveau bilete cumpărate. Noi am filmat cât am putut, dar ne era frică să nu ne dea şi pe noi afară. E inadmisibil.


S-a anunţat că nu mai sunt bilete pentru meci, dar s-a văzut clar că erau foarte multe locuri goale, în timp ce mulţi fani români erau în faţa stadionului şi nu puteau cumpăra bilete", ne-a declarat fanul stelist care a urmărit meciul de pe Stamford Bridge.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.