FCSB – Milsami Orhei 2-0. Țânțarii au răpus moldovenii. Florin Tănase a tranșat meciul de la Giurgiu

FCSB - Milsami Orhei 2-0. Țânțarii au răpus moldovenii. Florin Tănase a tranșat meciul de la Giurgiu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dacă va trece de Milsami Orhei, FCSB va evolua împotriva învingătoarei dintre Alașkert (Armenia) și FK Makedonija(Macedonia de Nord). În partida tur, Alașkert s-a impus cu 3-1, pe teren propriu.

FCSB a învins Milsami Orhei cu scorul de 2-0, într-un meci în care moldovenii s-au prezentat extrem de modest. FCSB n-a avut mari probleme și a deschis scorul prin Florin Tănase, încă de la prima ocazie importantă. Același Tănase a dus scorul la 2-0, în minutul 56, după un atac rapid al vicecampioanei. Pe final, FCSB a rămas în zece oameni după eliminarea lui Lucian Filip, însă moldovenii n-au reușit să revină pe tabelă. Mai mult decât atât, tot FCSB a avut marile ocazii și în inferioritate numerică. Hora și Ovidiu Popescu au ratat din situații de unu-la-unu cu portarul Chirinciuc, spre disperarea lui Bogdan Andone.

S-a terminat 2-0 pentru FCSB, care e cu un pas în turul secund. Returul va avea loc peste o săptămână, în Republica Moldova. Învigătoarea dublei FCSB – Milsami Orhei se va duela cu Alașkert (Armenia) sau FK Makedonija (Macedonia de Nord) în runda următoare. În partida tur, Alașkert s-a impus cu 3-1, pe teren propriu.

Pentru Bogdan Andone, meciul de la Giurgiu a reprezentat debutul său la FCSB din postura de antrenor principal. În stagiunea trecută, Andone a fost secundul lui Mihai Teja, care a fost demis după ce n-a reușit să câștige titlul.

FCSB – Milsami Orhei 2-0 (F. Tănase 12, 56)
Arbitru: Kristoffer Hagenes. Asistenți: Magnus Lundberg și Anders Olav Dale. Rezervă: Trygve Kjensli (Norvegia).
Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)

FCSB: A. Vlad – Belu, Planic, I. Cristea, Roman – Oaidă (L. Filips 62), Nedelcu, F. Tănase (cpt.) – Man (O. Popescu 79), Hora, F. Coman (C. Dumitru 90+5)
Rezerve: Bălgrădean – R. Ion, Perianu, L. Ardelean
Antrenor: Bogdan Andone

Milsami: Chirinciuc – Jardans, Crăciuns, Bolohan (cpt.), Plăticăs – Rusnac, Onica – A. Antoniouc, Andronic, Stînă (M. Antoniuc 84) – Nazar (Zagaevschii 60)
Rezerve: Butuc – Patraș, Martin, Guorguy Ba
Antrenor: Veaceslav Rusnac

Minutul 90+3: Fluier final! FCSB se impune cu 2-0 și e la un pas de turul secund al Ligii Europa.


FCSB câștigă primul meci al sezonului.


Debut reușit pentru Bogdan Andone, în funcția de principal.


Minutul 72: Eliminare! FCSB rămâne în zece oameni, după ce Lucian Filip a încasat două cartonașe galbene în decurs de opt minute. Introdus în minutul 62, în locul lui Oaidă, mijlocașul în vârstă de 28 de ani a petrecut numai zece minute pe teren. Centralul Kristoffer Hagenes i-a acordat două cartonașe galbene în minutele 64 și 72, astfel că FCSB va termina meciul în inferioritate numerică.


Minutul 62: Prima schimbare a gazdelor. Intră Lucian Filip, iese Răzvan Oaidă.


Bogdan Andone mută după o oră de joc.


Minutul 56: GOOOL FCSB! Florin Tănase reușește dubla, după o acțiune colectivă a vicecampioanei. Florinel Coman a recuperat, i-a trimis lui Hora, care a continuat cu Dennis Man, iar puștiul adus de la UTA a trimis în fața porții pentru Tănase. Căpitanul FCSB-ului a trimis cu mult calm în plasă, pentru 2-0.


Dennis Man, contra lui Milsami.


Florin Tănase a reușit dubla


Minutul 46: S-a reluat partida de la Giurgiu.


Florinel Coman, în duel cu un adversar de la Milsami Orhei


Minutul 45: Pauză la Giurgiu. FCSB conduce cu 1-0, grație golului marcat de Florin Tănase. Moldovenii n-au pus probleme, dar și vicecampioana s-a relaxat după golul din minutul 12. Pe finalul reprizei au început să mai apară situații periculoase la poarta lui Chirinciuc, dar care nu s-au materializat.


Jucătorii FCSB-ului, după golul marcat de Florin Tănase.


Minutul 43: Dennis Man a fost la un pas de 2-0. „Perla” FCSB-ului a trecut în viteză de fundașii lui Milsami, a șutat din apropiere, dar Crăciun a intervenit în ultimul moment și a respins în afara terenului. Ioan Hora se afla demarcat în fața porții și i-a transmis lui Man că ar fi putut să paseze mai departe.


Minutul 41: Mihai Roman a centrat la 16 metri, Belu-Iordache a deviat la colțul lung, dar portarul Chirinciuc a prins fără probleme. Moldovenii au cedat complet inițiativa și așteaptă finalul primei părți.


Minutul 38: O nouă șansă pentru FCSB. Dragoș Nedelcu a încercat să înscrie cu un șut violent din afara careului, dar balonul a trecut pe lângă poartă. Rămâne 1-0 pentru vicecampioana României.


FCSB vs Milsami Orhei.


Minutul 36: Penalty? Florinel Coman a fost doborât în careu de Bolohan, însă centralul Kristoffer Hagenes a făcut semn că jocul poate continua. Gazdele au solicitat o lovitură de pedeapsă, însă norvegianul n-a fost impresionat.


Minutul 33: Primul cartonaș galben al partidei. Plătică este avertizat de centralul norvegian Kristoffer Hagenes.


Minutul 30: Ocazie uriașă pentru FCSB. Iulian Cristea a șutat din șase metri, însă portarul Chirinciuc a blocat. Oaidă a păcălit întreaga apărare a moldovenilor după o incursiune în flancul stâng, însă Cristea n-a reușit să înscrie dintr-o poziție ideală.


Bogdan Planic nu a avut prea multă treabă în prima repriză.


Minutul 16: Reține Vlad! Andronic a șutat în zid, dintr-o lovitură liberă, mingea a fost deviată la colțul lung, dar Vlad a fost pe fază și a prins balonul. Rămâne 1-0 pentru FCSB.


Minutul 12: GOOOL FCSB! Florin Tănase deschide scorul la Giurgiu. Căpitanul vicecampioanei a șutat de la 16 metri în diagonală, mingea „a mușcat gazonul” în fața porții, după care a ricoșat în plasa laterală. Portarul Chirinciuc a fost păcălit de traiectoria balonului, iar FCSB trece în avantaj.


Jucătorii FCSB-ului îl felicită pe Florin Tănase după golul marcat


Minutul 1: Start la Giurgiu! Circa 2000 de suporteri sunt prezenți la meci, la debutul lui Bogdan Andone pe banca FCSB din postura de antrenor principal. În urmă cu puțin timp s-a încheiat meciul dintre Sabail și Craiova, pe care oltenii l-au câștigat cu 3-2.

Galeria FCSB-ului îl înjură copios pe juristul Stelei, Florin Talpan. Marți, ProSport a anunțat că FCSB a pierdut întreg palmaresul la Tribunalul București. FC FCSB nu are niciun trofeu după ce Tribunalul București a respins cererea făcută de avocații lui Becali de a le fi recunoscut măcar palmaresul din 2003 până în ziua de azi.


Bogdan Andone se află la primul meci din postura de principal al FCSB. În sezonul trecut a fost secundul lui Mihai Teja, care a fost demis după ce nu a reușit să câștige campionatul


Începe oficial sezonul 2019/2020 pentru FCSB


20:25 Alașkert – FK Makedonija GjorÍe Petrov 3-1.  FCSB evoluează în această contra moldovenilor de la Milsami Orhei. În cazul în care va trece de primul adversar, vicecampioana va înfrunta în turul secund învingătoarea din dubla Alașkert –  Makedonija. Atacantul Nikita Tankov a deschis scorul după 16 minute, însă macedonenii au restabilit egalitatea în minutul 52, prin Alen Jasaroski. Alașkert a trecut din nou în avantaj în minutul 66, prin reușita sârbului Danilo Sekulic, iar scorul final a fost stabilit în urma autogolului semnat de Bianor, în minutul 82.

 

 


20:09 Avem echipele de start. Andrei Vlad e titular în poarta FCSB-ului, în dauna lui Bălgrădean. Pe bancă, Bogdan Andone a apelat la puștii Cristian Dumitru, Robert Ion, Perianu și Ardelean. Primii doi ar urma să fie în cele din urmă împrumutați la Academica Clinceni, după ce va fi terminată campania de transferuri.

Bogdan Andone va începe cu sistemul 4-3-3, așa cum a promis că se va întâmpla. Nedelcu va juca în fața apărării, iar la mijloc vor evolua Oaidă cu Florin Tănase, care e din nou căpitanul echipei. În fața vor juca în linie Man, Hora și Florinel Coman.


19:00 Ionuț Rada nu are emoții. Fostul fundaș din Liga 1 a prefațat duelul din turul I preliminar al Ligii Europa, în direct la ProSport Live: „Jucătorii de la FCSB au început acum pregătirea, așa cum s-a întâmplat și în cazul CFR-ului. Milsami și Astana au început campionatul. Dar, dacă vorbim pe nivelul de valoare al echipelor, FCSB ar trebui să închidă calificarea în această seară. Orice se poate întâmpla, însă cred că valoarea jucătorilor de la FCSB este peste valoarea celor de la Milsami”, a spus Rada.


FCSB încearcă, din nou, să pătrundă în grupele competițiilor europene, după ce a fost eliminată în play-off-ul sezonului precedent de Rapid Viena. Acum, drumul vicecampioanei către grupele Europa League începe la Giurgiu, pe stadionul „Marin Anastasovici”. Echipa antrenată de Bogdan Andone (44 de ani) nu poate evolua pe Arena Națională din cauza gazonului, distrus de concertul lui Ed Sheeran.

La fel ca și echipa lui Becali, Milsami a pierdut titlul de campioană de două ori la rând în fața celor de la Sheriff Tiraspol, un scenariu asemănător cu cel din Liga 1. Cifrele îi liniștesc pe oficialii FCSB-ului. Moldovenii au un lot cotat la 3,5 milioane de euro de site-urile de specialitate, adică aceeași sumă la care este evaluat Florinel Coman (21 de ani).

Jucător împrumutat de la Astra

Milsami Orhei are în componență un jucător împrumutat de la noua echipă a lui Dan Alexa. Victor Stînă (21 de ani) este moldovean cu cetățenie română. Este crescut la academia Zimbrului Chișinău, iar din 2018 este legitimat la Astra Giurgiu, formație care l-a împrumutat în Moldova, la Milsami, până la finalul anului 2019. Stînă evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv , iar în acest sezon a bifat cinci partide pentru viitoarea adversară a FCSB-ului.

Probleme de lot pentru Bogdan Andone

FCSB nu poate conta pentru primul meci oficial al sezonului pe doi dintre cei mai importanți jucători din lot, amândoi mijlocași. Mihai Pintilii (33 de ani), unul dintre liderii vestiarului vicecampioanei, a suferit o accidentare la gambă și va fi indisponibil pentru două săptămâni, astfel că va rata, cel mai probabil, și primul meci din noul sezon al Ligii 1, cu Hermannstadt. Olimpiu Moruțan va fi, de asemenea, indisponibil, acesta suferind o accidentare la ligamentul genunchiului.

Avantajul moldovenilor

Milsami este în plin campionat în Moldova, iar după 15 meciuri ocupă locul trei, cu 26 de puncte, la 13 în spatele liderului Sheriff Tiraspol. Adversara FCSB-ului vine, însă, după o victorie răsunătoare în Cupa Moldovei, împotriva celor de la Edinet, scor 6-1. Acest lucru nu-i sperie pe reprezentanții caselor de pariuri. FCSB este favorită clară și are o cotă minusculă la victorie: 1.01. Betano îi dă o cotă de 46 lui Milsami pentru o surpriză de proporții la Giurgiu.

Bălgrădean sau Andrei Vlad?

Chiar dacă patronul echipei, Gigi Becali, a declarat că din acest sezon Andrei Vlad va fi titular în poarta FCSB-ului, iar Bălgrădean va fi trecut pe banca de rezerve, antrenorul Bogdan Andone a fost reținut la conferința de presă și nu a dat un verdict clar în privința titularului din meciul cu Milsami:

„Nu știu cine va apăra, vom vedea până mâine. Mai e o zi, mai avem două antrenamente. Voi vorbi cu ambii portari. Avem meciuri din trei în trei zile și cu siguranță vor fi amândoi în cărți. Mă mai gândesc până mâine cine apără. Important este că cel care apără să fie concentrat și să își facă datoria”, a declarat Bogdan Andone, la conferința de presă.

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…