VIDEO EMOŢIONANT Are un singur picior, n-a jucat niciodată fotbal, dar e mai important decât 'Mou' sau Pep! El pregăteşte noua 'generaţie tiki-taka'

25 nov 2011 2119 afişări Campionate Externe

Spania conduce fotbalul european şi mondial în ultimii ani, jocul ibericilor atât la nivel de echipă naţională, cât şi la nivel de echipe de club fiind unul încântător care atrage mii de suporteri din întreaga lume.

Unul dintre cei responsabili pentru ascensiunea fotbalului spaniol este Eduardo Valcárcel, directorul Şcolii Federala de Fotbal din cadrul Federaţiei Spaniole.

Eduardo Valcárcel are în grijă peste 800 de copii care urmează cursurile acestei şcoli şi coordonează activitatea antrenorilor, fizioterapeuţilor şi a întregului staff a cărui singur obiectiv este acela de "a crea" noi vedete pentru echipele din Primera şi pentru echipa naţională.

Până aici nimic neobişnuit, doar că Eduardo Valcárcel conduce practic tot sectorul juvenil din Spania fără să fi jucat vreodată fotbal, fără să fi avut vreodată posibilitatea să dea cu piciorul în minge aşa cum o fac puştii pe care îi antrenează. Valcárcel a suferit un accident oribil pe când avea doar un an şi 6 luni, accident în urma căruia şi-a pierdut piciorul stâng. Un camion l-a călcat în satul său natal, iar pentru a-i salva viaţa medicii au decis să-i amputeze piciorul. A supravieţuit accidentului, a suferit mai mult de 20 de operaţii până în acest moment, se deplasează cu ajutorul cârjelor, dar nu şi-a pierdut pasiunea pentru fotbal.

Cum nu putea juca fotbal din pricina handicapului, Valcárcel a realizat imediat că singura sa şansă de a rămâne alături de sportul iubit este aceea de a deveni antrenor. La frageda vârstă de 14 ani şi-a îndeplinit acest vis şi a luat pentru prima dată loc pe bancă. Mai târziu, a devenit prima persoană cu handicap care reuşeşte să câştige titlul naţional în Spania, ca antrenor.

sursa video: marca.com

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.